(advertentie)

Ontdek Limburg en blijf slapen op een vakantiepark

wandel-limburg

In Limburg zijn van noord tot zuid vele leuke bezienswaardigheden, activiteiten en attracties te vinden. Een goede manier om dit te ontdekken is door een vakantiepark in Limburg als uitvalsbasis te boeken. Alle bekende vakantiepark organisaties hebben diverse parken in Limburg. Zoek je een vakantiepark met spectaculaire recreatiefaciliteiten of een rustig park waar je helemaal tot jezelf kunt komen? Er is altijd een vakantiepark te vinden dat aan jouw vakantiewensen voldoet.

De leukste vakantieplekken in Nederland!

Bezienswaardigheden in Noord-Limburg

In deze regio is heel wat te beleven! Ben je uit op rust en ontspanning, begeef je dan naar Arcen om je onder te dompelen in de Thermaal Baden van Arcen. Een andere manier om alle dagelijkse beslommeringen achter je te laten, is door de natuur rondom Arcen te verkennen. Er liggen goede bewegwijzerde fietsroutes langs de Maas en in Nationaal Park De Maasduinen. Maak ook eens een oversteek met een fietspontje! Vogelliefhebbers halen hun hart op in Nationaal Park de Groote Peel. Andere bezienswaardigheden zijn de Kasteeltuinen van Arcen, de Bierbrouwerij Hertog Jan en de stadjes Venlo en Venray.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Cultuur snuiven, shoppen, fietsen, wandelen of een pretpark bezoeken? Midden-Limburg beschikt over alle ingrediënten om deze vakantiewensen te vervullen. Bezoek het historisch centrum van Roermond of verbaas je over de pracht van het witte dorpje Thorn! Shoppen kan in het Designer Outlet in Roermond. Fiets- en wandelliefhebbers begeven zich naar Nationaal Park de Meinweg. Voor een geslaagd dagje uit met de kinderen, ben je op het juiste adres bij pretpark Toverland in Sevenum.

De hoogtepunten van Zuid-Limburg

De glooiende heuvels, kabbelende beekjes, de bossen met holle wegen en de charmante dorpjes zullen direct je hart veroveren. Tips voor mooie dorpjes zijn Gulpen, Wijlre en Schin op Geul. Dan is daar ook nog het sfeervolle Maastricht met bezienswaardigheden als het Vrijthof, de Sint-Servaasbasiliek, de kazematten en het Bonnefantenmuseum. Vergeet niet om Valkenburg te bezoeken, met een mooi kasteel en de mergelgrotten. Andere fijne attracties om te bezoeken zijn de GaiaZoo, Pretpark de Valkenier en SnowWorld. Of wat dacht je van de sfeervolle kerstmarkten in Valkenburg en Maastricht? Perfect om in de kerststemming te komen! Oftewel, als je een vakantiepark in Limburg boekt, kun je ongeacht het seizoen alle kanten op.