(advertentie)

Overnachtingen op vakantie

Het is zomer, je wil lekker op vakantie gaan, maar vindt het toch nog een beetje eng. Je reist naar het buitenland met het vliegtuig en verblijft op een voor jou nog onbekende plek. Wat als er iets fout gaat tijdens de reis? Je bent al je bagage kwijt maar je bent wel 2 weken op vakantie. Dit kan nog wel eens lastig worden wanneer je bijvoorbeeld op wintersport vakantie bent. Niet alleen tijdens de reis kan er wat fout gaan, maar ook het overnachten kan voor verschillende mensen al een struikelblok zijn.

Problemen met de verblijfplaats

Zodra je geland bent, wordt je vaak door middel van een bus naar je hotel gebracht. Wanneer je via een reisorganisatie hebt geboekt staan er meestal reisleiders die je naar de juiste bus sturen. In de bus krijg je uitleg over de verschillende activiteiten die je kunt ondernemen maar ook krijg je informatie over je verblijfplaats. Zodra je een telefoonnummer krijgt van de reisorganisatie doe je er goed aan om deze direct in je telefoon op te slaan.

Het komt zo af en toe voor dat er bij een hotel dubbel geboekt is en er dus geen kamers meer ter beschikking zijn. Op dat specifieke moment is het verstandig om contact op te nemen met je reisleiding. Zij kunnen vaak van alles voor je regelen en spreken doorgaans ook de taal die er gesproken wordt. Wanneer het geen dringende problemen zijn kun je dit wellicht voor je houden tot de reisleiding in het hotel aanwezig is. Op deze manier krijg je zelf geen hoge telefoon rekening en ben je de reisleiding ook niet tot last.

De meest voorkomende klachten onder reizigers gaan over de kamer. Op internet staan altijd mooie foto’s van de verblijfplaats terwijl dit in werkelijkheid totaal anders is. De luxe blijft achterwege en je komt zo nu en dan een kakkerlak tegen. De douche heeft een miezer straaltje alsof er 1/10e van de normale hoeveelheid water uit kom of het bed is kapot. Nu zijn er sowieso vaak klachten over de bedden waarbij het voornamelijk gaat over de lattenbodem, de matras of het bed zelf. Zodra het een kamer betreft voor drie of vier personen is er vaak een tweepersoonsbed en een slaapbank. De slaapbank ligt er over het algemeen niet fijn, maar de matrassen laten veelal ook te wensen over. De matrassen zijn vaak oud en je krijgt er een stijve rug van. Dit komt met name doordat de matrassen zonder enig onderzoek worden aangeschaft en ze goedkoop moeten zijn. De beste matrassen zijn van traagschuim of koudschuim.

Reviews

Voordat je op vakantie gaat zou het verstandig zijn om online reviews te lezen. Doe dit alleen wanneer er meerdere zijn. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen mening en een klein probleem wordt vaak al groter gemaakt dan het werkelijk is. Om tegenvallers te voorkomen kun je het beste via een reisbureau boeken waarbij je advies kunt vragen in de winkel. Meestal zijn de medewerkers er zelf ook op vakantie geweest en kunnen zij prima oordelen.

Strand van Gallipoli