(advertentie)

Jongerencampings in Nederland

Camping

Wil je lekker met vrienden op vakantie maar niet al te ver weg? Dan is een vakantie in eigen land een super leuk idee. Op jongerencampings in Nederland kan je een heerlijke vakantie beleven! Een jongerencamping is een camping die helemaal op jongeren gericht is, meestal jongeren tussen de 15 en 25 jaar oud. Op deze campings vind je bijna altijd een snackbar, zodat je niet elke dag zelf hoeft te koken, een recreatieruimte waar leuke activiteiten worden georganiseerd en een bar of discotheek voor leuke feesten. Ook regelt men vaak vervoer naar populaire kroegen of discotheken in de buurt, meestal rijden er bussen zodat je veilig heen en weer komt. Op veel jongerencampings zijn enthousiaste reisleiders aanwezig die leuke activiteiten organiseren en alle ins en outs weten over de regio. Zij organiseren bijvoorbeeld kroegentochten, voetbaltoernooien, dagjes weg en gezamenlijke barbecuefeesten. De campings verhuren tenten voor verschillend aantal personen, maar uiteraard kan je ook je eigen tent meenemen. Jongerencampings in Nederland hebben alle faciliteiten zodat jij een onvergetelijke vakantie kunt hebben!

De leukste vakantieplekken in Nederland!

Jongerencampings op de Wadden

Populaire jongerencampings in Nederland vind je op de Waddeneilanden. Veel jongeren gaan met vrienden op vakantie naar Texel of Terschelling. Dit zijn mooie eilanden waar je veel jongerencampings vindt en dus veel nieuwe mensen kunt ontmoeten. Op zowel Texel als Terschelling heb je verschillende campings waar je een heerlijke jongerenvakantie kunt beleven. Deze eilanden hebben veel te bieden, zo kan je er heerlijk aan het strand liggen, goed feesten en heel veel watersporten beoefenen. Populaire campings onder jongeren op Terschelling zijn:

 • Jongerencampings in Nederland - StrandCamping Appelhof, bij het plaatsje Formerum.
 • Camping Terpstra, vlakbij het plaatsje Midsland.
 • Camping Cnossen, in het westen van Terschelling.

Op Texel gaan de meeste jongeren naar de volgende campings:

 • Gezinscamping de Krim en
 • Camping Kogerstrand

Bij deze campings is uitgaansgelegenheid in de buurt, een snackbar op het terrein en genoeg activiteiten voor een onvergetelijke vakantie. Houd er rekening mee dat niet alle campings jongerencampings zijn, dat op sommige campings ook volwassenen te vinden zijn.

Jongerencampings in Zeeland

In Zeeland, in de buurt van Renesse vind je elke zomer veel jongeren. Jongeren die even lekker kamperen, nieuwe mensen leren kennen en gewoon heerlijk feesten. Populaire jongerencampings in Zeeland zijn:

 • Jeugdcamping De Duinhoeve
 • Camping Duin en Strand

Renesse

Dit zijn beide jongerencampings in de buurt van de populaire badplaats Renesse. Renesse heeft een bruisend uitgaansleven, je vindt er tal van kroegen, discotheken en terrasjes zodat jij een onvergetelijke zomer kan beleven. Ook overdag is er genoeg te doen in de buurt van Renesse. Je hebt er leuke winkels en markten. Wil je liever iets actiefs doen overdag? Ook dat kan in deze regio. Karten, zweefvliegen, surfen, zwemmen, het kan allemaal. Kortom een jongerencamping in Renesse is erg aan te raden!

Jongerencamping op overige plekken

Jongerencampings in NederlandJongerencampings in Nederland vind je ook op andere plekken. Zo heb je in Ommen, in Overijssel een leuke jongerencamping: Camping Dennenoord. Op deze camping worden allerlei feesten en toernooien georganiseerd en is het altijd druk met veel jongeren. In Vierhouten in Gelderland vind je Recreatiepark Samoza, ook hier genieten in de zomer veel jongeren van hun vakantie. Op het kampeerveld is een discotheek aanwezig waar je elke avond kunt dansen en nieuwe mensen kunt ontmoeten.

Zoals je leest, veel jongerencampings in Nederland. Bedenk voordat je gaat boeken:

 • Naar welke regio wil je?
 • Wil je een tent huren of neem je je eigen tent mee?
 • Wil je een camping met alleen jongeren, of vind het leuk als er ook volwassenen zijn?
 • Hoe zit het met vervoer naar de camping?
 • Zijn er busjes die je naar discotheken en kroegen in de buurt brengen?
 • Is er Wifi aanwezig?

Een laatste tip als je naar één van de vele jongerencampings in Nederland wilt gaan: Boek op tijd, de campings zitten ieder jaar goed vol en wie weet krijg je dan nog korting!