(advertentie)

Beleef het avontuur door een camper te huren

Campervakantie met je vogel

Een camper huren is op reis gaan, alles achter je laten en het ultieme gevoel van vrijheid beleven. De voordelen van een camper zijn overweldigend. U bent niet meer gebonden aan dat ene vakantiepark en als u op de camping vervelende buren hebt is verhuizen geen probleem. Een camper huren is ontdekken. Zonnen op het strand van Spanje, de lokale bevolking spreken in een klein dorpje en bezienswaardigheden bekijken in een grote stad, als u wilt zelfs op één dag. Bij al deze voordelen is het wel belangrijk dat u zich goed voorbereid op uw campervakantie. In dit artikel enkele dingen waar u rekening mee moet houden als u op vakantie gaat met de camper.

De camper

Allereerst natuurlijk de camper. Zorg ervoor dat u uw camper huurt bij een betrouwbaar verhuurbedrijf. Zo voorkomt u dat u onderweg stil komt te staan of onverwachts met hoge kosten opgezadeld wordt. Bedenk met hoeveel personen je op vakantie wilt. Beter is om een camper te kiezen die voor wat meer personen bedoeld is dan één camper waar u niet in past. Zeker bij de langere vakantie kan de beperkte ruimte van een camper je gaan benauwen. Aanrader is een achteruitrijcamera, zeker voor de wat minder ervaren bestuurders kan het inparkeren met een camper flink tegenvallen. Als u naar een warmer land gaat is airco ook absoluut aan te raden, in een camper kan het flink warm worden. Laatste punt om op te letten is campernavigatie. Normale autonavigatie voldoet voor reizen met de camper niet in alle gevallen.

Veiligheid

Niet al deze veiligheidsaccessoires zijn in Nederland verplicht maar in veel andere landen wel. Daarnaast is het voor uw eigen veiligheid ook wel fijn om de juiste accessoires bij u te hebben.

Veiligheidsvest en markeringsbord

Een reflecterend veiligheidsvest is in veel landen verplicht. Mocht u met uw camper stil komen te staan op bijvoorbeeld de snelweg is het wel zo fijn om een beetje zichtbaar te zijn.

Brandblusser

Zeker doordat in campers vaak gasstelletjes en dergelijke gebruikt worden waarbij brand kan ontstaan is het belangrijk dat u beschikt over een brandblusser.

Alcoholtester

Een wijntje op het terras worden er al snel 2 of 3. En dan is rijden met de camper niet meer aan te raden.

Reisverzekering camper

Zorg voor de juiste reisverzekering. Bij veel camperverhuur bedrijven heeft men alle expertise in huis om de juiste reisverzekering voor u te regelen. Er zijn bijvoorbeeld speciale reisverzekeringen voor reizen met de camper waarin dingen als vervangend vervoer zijn ingesloten.

Bovenstaand enkele dingen waar u aan moet denken bij uw campervakantie. Als u zich goed voorbereid op uw campervakantie wordt het vrijwel altijd een geweldige vakantie, vol avontuur en belevenissen. Een camper huren kan hier.