(advertentie)

Actieve vakantie in Ommen

Actieve vakantie Ommen

Ommen, één van de oudste Hanzesteden van Overijssel, ligt omgeven door natuur in het prachtige Vechtdal. Neem voor een actieve vakantie in Ommen dan ook een paar goede wandelschoenen én liefde voor de natuur mee. Je vindt er genoeg wandel- en ruiterroutes door de aaneengeschakelde bossen, uitgestrekte heide en de bijzondere zandverstuivingen. Beklim met gemak de Archemeberg en de Lemelerberg met hun prachtige velden vol schapen.

De leukste vakantieplekken in Nederland!

Vakantietip: kamperen in Ommen

De Vechtstreek staat bekend om zijn rust en ruimte, waar de natuur al begint bij de voordeur. Wil je echt genieten van natuur? Kies dan voor één van de vele campings in Ommen.
Voor een actieve vakantie laat je hier gewoon de auto staan: de wandelpaden lopen namelijk direct langs de camping. Even een uurtje met de hond wandelen of een kort ritje met de pony, je hebt het in een mum van tijd geregeld. Wil je het helemaal makkelijk, meld je dan aan voor de activiteiten die op en om de camping worden georganiseerd. Vervelen zul je je geen moment!

Kamperen met je hond

Natuurlijk is je hond een belangrijk onderdeel van je gezin en dus gaat die mee op vakantie. In het Vechtdal kan dat makkelijk, want de prachtige natuur rondom Ommen is de perfecte plek om je hond even uit te laten of mee te nemen op urenlange dwaaltochten. Geniet met het hele gezin van deze groene omgeving: campings bieden je mooie bungalows, lodges en chalets waar ook je huisdier welkom is.

Je paard mee op vakantie

Laat je eigen pony ook van de vakantie genieten en neem hem mee naar zijn eigen plekje tussen de shetlandpony’s in de manege. Er zijn diverse campings in ommen waar je vakantie kan vieren met je eigen paard. Heb je geen eigen paard? Kies dan voor een verzorgpony die gewoon naast je bungalow of tent verblijft. Leer tijdens je actieve vakantie hoe je een pony verzorgt: leer hoe je hem borstelt, welk eten een pony eet en natuurlijk hoe je hem berijdt. Gegarandeerd een onvergetelijke vakantie!