(advertentie)

Zonder zorgen op vakantie met een reisverzekering

Vakantie

Je gaat lekker een paar weken op vakantie, eventjes ontsnappen aan je dagelijks leven en helemaal ontspannen en uitrusten op het strand. Er is niks lekkerder dan een heerlijke relaxvakantie. Maar voordat je op vakantie gaat kan je het best even een reisverzekering laten afsluiten of checken wat jouw huidige reisverzekering allemaal dekt.

Wat doet een reisverzekering?

Een reisverzekering zorgt ervoor dat zowel de materiële schade aan je bagage als de persoonlijke schade aan jezelf zoals ziekte en/of ongevallen (letselschade) die je in je vakantie oploopt, wordt verzekerd. Niet iedereen vindt het nodig om een reisverzekering af te sluiten, maar toch wordt dit wel sterk aangeraden. Stel er mocht iets gebeuren op vakantie, kunnen de kosten van medische hulp erg hoog zijn. Deze kosten worden vergoed als je een reisverzekering hebt afgesloten. Zo kom je niet voor onverwachte hoge kosten te staan tijdens je vakantie, aangezien medische hulp in het buitenland vaak extreem duur is.  Je kan kiezen uit twee soorten reisverzekeringen de doorlopende reisverzekering of de kortlopende reisverzekering.

Kortlopende reisverzekering

Wanneer je niet meer dan 2 keer per jaar op vakantie gaat is de kortlopende reisverzekering de beste keuze. Deze verzekering sluit je af voor dezelfde periode als je reis of vakantie. Daarnaast is ook de premie eenmalig.

Doorlopende reisverzekering

Indien je vaak per jaar op vakantie gaat is een doorlopende reisverzekering de beste keuze. Dit betekent dat je te allen tijde het hele jaar bent verzekerd als je op vakantie gaat.

Vergelijken van reisverzekeringen

Een reisverzekering afsluiten zelf is geen kunst, maar er zijn veel verschillende reisverzekeringen die allemaal wat anders aanbieden. Daarom is het wel verstandig om van te voren een aantal reisverzekeringen met elkaar te vergelijken. Op bepaalde websites kun je makkelijk en snel verschillende reisverzekeringen vergelijken met elkaar. Hierdoor vind je uiteindelijk de verzekering die het best bij jou past voor de voordeligste prijs. Zo ga je met een prettig gevoel op vakantie zonder zorgen.

 

Vakantie in Frankrijk