(advertentie)

Wat je als student niet mag vergeten voordat je op vakantie gaat

Vakantietips voor de student

Rond deze tijd van het jaar worden de pijlen alweer gericht op wat er deze zomervakantie gaat gebeuren. Vakantieplannen worden gemaakt en er wordt volop uitgekeken naar de zonnige periodes. Het lijkt nog zo ver weg, maar voordat je het weet staat de zomer voor de deur. Nog even doorbijten en dan zit het schooljaar er op en is het genieten en relaxen geblazen. Of je nou met vrienden op feestvakantie vertrekt, met je vriendin er rustig tussen uit gaat of in je eentje de wereld gaat ontdekken, er zijn wel een aantal dingen die je absoluut niet mag vergeten. Niks is namelijk vervelender dan aangekomen te zijn op je bestemming en er achter komen dat je een aantal essentiële zaken bent vergeten.

Creditcard

Wanneer je buiten Europa reist kan een creditcard essentieel zijn. Binnen Europa zit je meestal met een normale betaalpas wel goed. Je kan gratis pinnen in supermarkten en andere winkels. Ook het opnemen van contant geld is gratis en vrijwel in elk land mogelijk. Buiten Europa is dit anders. De meeste landen werken niet samen met Nederlandse banken. Zo kan het betalen of het opnemen van geld met je normale bankpas onmogelijk worden. Daarom is het dus geadviseerd om een creditcard mee te nemen als je buiten Europa gaat reizen. Op deze manier kan je overal gerust betalen en geld opnemen. Veel mensen zijn hier niet bewust van en staan voor een nare verassing. Probeer op tijd uit te zoeken welke mogelijkheden je bank biedt en of het handig is om een creditcard mee te nemen.

Zorgpas

Op vertrek naar het buitenland zijn er een hoop zaken die je gecheckt moet hebben. Heb ik mijn toilettas mee? Heb ik genoeg zwembroeken mee? Heb je je vliegticket wel mee? Echter waar veel mensen niet aandenken is de zorgverzekering en of ze wel een zorgpas mee hebben. De zorgpas is je beste vriend in het buitenland. Wanneer je gewond raakt en in aanraking komt met een ambulance of het ziekenhuis terecht komt is de zorgpas noodzakelijk. Bij het tonen van de zorgpas krijg je dezelfde zorg als de bewoners van het land waarin je je bevindt. Dit kan dus een echte lifesaver zijn. Je hebt wel een basis zorgverzekering nodig om een zorgpas te krijgen. Zorg dat je dit allemaal in orde hebt voordat je vertrekt op reis.

Geldig paspoort

Dit is vooral van belang voor de mensen die buiten Europa reizen. Zorg dat je in het bezit bent van een geldig paspoort. Binnen Europa kan je jezelf wettelijk legitimeren met een ID-kaart, maar buiten de EU is het alleen mogelijk om je te identificeren met een paspoort. Door de nieuwe aanpassingen in de wet zijn een hoop mensen vergeten dat een paspoort van groot belang is buiten de EU. Wanneer je paspoort is verlopen dien je deze op tijd te vervangen. Ben je te laat met het aanvragen van een nieuw paspoort? Dan kun je op het vliegveld bij de douane een noodpaspoort aanvragen.