(advertentie)

Waarom een goede autoverzekering jouw roadtrip kan redden

Roadtrip

Neem je binnenkort de auto mee op vakantie? In dat geval zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Heb je bijvoorbeeld al een parkeerplaats bij de luchthaven gereserveerd, als je per vliegtuig naar je vakantiebestemming reist? Heb je al overwogen om een autoverzekering af te sluiten? Enzovoorts. In dit artikel vertellen we je meer over de noodzaak van een goede autoverzekering. Wist je overigens al dat een autoverzekering verplicht is, wanneer je de Nederlandse openbare weg op wilt gaan? Zonder autoverzekering loop je het risico op een hoge boete en hoge kosten bij een mogelijk ongeluk.

Reden dat het afsluiten van een autoverzekering verplicht is

In Nederland is het verplicht om een autoverzekering af te sluiten als je de openbare weg op wilt gaan. Dit komt onder meer door het feit, dat er hoge kosten voortkomen uit een ongeluk die je veroorzaakt. Denk hierbij niet alleen aan de kosten voor de schade die je aan andermans voertuig aanricht, maar ook aan de kosten voor eventuele letselschade. Letselschade is schade in de vorm van lichamelijk of psychisch letsel. Mensen kunnen bijvoorbeeld tot lang na het ongeluk psychische klachten ervaren, waardoor zij recht hebben op een vergoeding. Wanneer je niet verzekerd zou zijn, zou je deze kosten zelf moeten betalen.

Verschillende soorten autoverzekeringen bij verzekeraars

Wanneer je een autoverzekering voor je auto af wilt sluiten, heb je de keuze uit verschillende soorten verzekeringen. Zo kun je voor een WA-verzekering kiezen, voor een WA-verzekering met beperkt casco en voor een WA-verzekering met volledig casco (ook wel een allriskverzekering genoemd). Het is van verschillende factoren afhankelijk, welk type autoverzekering het beste bij je situatie past. Wanneer je de auto binnen nu en vijf jaar wilt vervangen kan het slim zijn om voor een WA-verzekering te kiezen. Zo bespaar je maandelijks op de kosten voor je premie. Mocht je zelf een ongeluk veroorzaken, dan kun je de auto direct vervangen.

Bij een wat duurder model auto is het echter raadzaam om voor een WA-verzekering met beperkt casco of een allriskverzekering te kiezen. Zo worden ook de kosten voor de schade aan je eigen voertuig vergoed, als je zelf een ongeluk veroorzaakt hebt. Als het ongeluk door iemand anders wordt aangericht, zal zijn of haar verzekeraar de kosten vergoeden en is je eigen type verzekering niet van belang. Klik op deze link als je de verschillende autoverzekeringen direct met elkaar wilt kunnen vergelijken.

Autoverzekering ook op je vakantie geldig

Over het algemeen geldt dat een in Nederland afgesloten autoverzekering ook in andere landen geldig is. Je hoeft dus geen speciale autoverzekering voor het buitenland af te sluiten. Kijk echter wel goed naar de dekking van je verzekering. Welke schade valt wel onder je verzekering en voor welk type schade krijg je geen vergoeding na je vakantie in het buitenland?

Naast een autoverzekering zijn er verschillende andere verzekeringen die je voorafgaand aan een vakantie af kunt sluiten. Denk bijvoorbeeld ook aan een annuleringsverzekering, een reisverzekering, enzovoorts. Afhankelijk van de duur van je reis kun je voor een kortlopende of doorlopende reisverzekering kiezen. Vaak geldt dat een doorlopende reisverzekering aantrekkelijker wordt, wanneer je minimaal drie maanden in het jaar op vakantie gaat. Heb jij alle verzekeringen voor je aankomende vakantie al afgesloten? Het kan je veel ellende besparen!

Vakantie in Frankrijk