(advertentie)

Vliegbeweging in de wereld

Vliegtuig volgen

Ook zo benieuwd welke je route gaat vliegen wanneer je op vakantie gaat? Of wat de hoogte en snelheid is? Als je naar buiten kijkt lijkt het alsof je langzaam gaat. Binnen enkele minuten ben je hoog in de lucht en vlieg je over verschillende landen zonder dat je het in de gaten hebt. Tegenwoordig zijn er schermen aanwezig in het vliegtuig waar je deze informatie ook kunt aflezen. Maar stel je brengt iemand naar de luchthaven en je rijdt terug naar huis. Vaak ben je toch stiekem een beetje benieuwd waar en hoever ze al zijn. Dit kan tegenwoordig!

Hoe werkt het?

De techniek heeft natuurlijk niet stilgestaan. Het is mogelijk om zelf de vliegbewegingen te volgen in de rest van de wereld. De techniek die erachter zit heet: ADS-B en heeft verschillende voordelen voor zowel de piloot als de luchtverkeersleiding. Het systeem wordt gebruikt door veel vliegtuigen en stuurt via een zender informatie over de hoogte, snelheid en positie. De data wordt verzameld met verschillende ontvangers en weergegeven in interactieve radars. Er zijn websites die het mogelijk maken om al deze vliegbewegingen te volgen.

Via de website VliegtuigVolgen24.nl is het mogelijk om vluchten te volgen van familie en vrienden. Leuk! Maar wat maakt het zo leuk? Als je iemand moet ophalen wil je natuurlijk wel weten waar die persoon op dat moment vliegt. Voor sommige mensen is het een ware hobby om te zien welke vliegtuigen er allemaal komen en gaan op de Nederlandse vliegvelden. Als je naar boven kijkt wordt zo’n vliegtuig die over je huis vliegt ineens veel interessanter.

De kaart of radar is in de stijl zoals je die kent van Google Maps met honderden vliegtuigen die actief zijn. Zoek makkelijk met de vluchtnummer de vlucht die je wilt bekijken. Als je op de juiste vluchtnummer zoekt, wordt de hoogte, snelheid en positie weergegeven. Handig toch?