(advertentie)

Top locaties voor een wijnvakantie

Wijn druiven

De laatste jaren zijn wijnvakanties immens populair geworden. Vooral weggelegd voor de wijnliefhebbers onder ons. Wijnvakanties zijn vakanties waar je er op uit gaat naar een streek in een bepaald land waar wijn wordt geproduceerd. Zo kom je persoonlijk in contact met de wijnboer en leer je hoe, wellicht wel jouw favoriete, wijn gemaakt wordt. Deze boeren vinden het vaak fantastische om meer te vertellen over hun vak, de perfecte mogelijkheid dus om meer te leren over dit proces! Ook krijg je te zien hoe wijnen gemaakt worden en kan je een blik werpen op de wijngaarden waar al die speciale druiven vandaan komen voor heerlijke wijnen. Buiten het bezichtigen van deze boerderijen heeft een wijnvakantie nog veel meer te bieden. Zo zijn de streken waar deze wijngaarden zich bevinden vaak de mooiste gebieden in het land en bieden deze streken leuke accommodaties, bezienswaardigheden en genoeg mogelijkheden om helemaal tot rust te komen. Dit is dus een ideale vakantie optie voor de wijnliefhebber of iemand die er meer over wil leren.

Op vakantie naar een verre bestemming?

Zin in een vakantie naar Frankrijk?

Vakantie boeken in Spanje?

Frankrijk

Vaak wanneer het over wijn maken gaat, is Frankrijk het eerste land dat bij mensen op komt. Al eeuwen geleden werden er in streken van dit land verschillende soorten wijn geproduceerd. Vandaar ook dat veel wijnsoorten een Franse naam dragen, denk aan: Merlot, Sauvignon Blanc en Chardonnay. Hoewel trouwens Chardonnay thuis hoort in vele landen, maar de absolute topper komt toch wel uit Frankrijk en met name uit Bourgogne. Daarom is deze streek ook gelijk een absolute aanrader om te bezoeken wanneer je in Frankrijk bent. Deze streek staat bekend om een aantal grote namen wanneer het gaat over witte en rode wijnen, zoals: Pinot Noir en natuurlijk de Chardonnay. Wanneer je in deze streek terecht komt is het erg aan te raden om te kiezen voor een van de vele wijnroutes die door het gebied lopen. Zo kom je langs verschillende gaarden en krijg je van alles mee uit deze rustieke omgeving.

Spanje

Een land dat ook constant bezig is met het produceren van heerlijke wijnen, is Spanje. Dit land is meer dan 3.000 jaar geleden begonnen met het produceren van de lekkerste wijnen. En zijn sinds dien niet gestopt. Door het warme klimaat worden er vooral zoete wijnen geproduceerd. Om de houdbaarheid van deze wijnen te verlengen, werd er extra alcohol toegevoegd aan de wijn, hierdoor zijn de versterkte wijnen zoals sherry en port ontstaan. Spanje kent meer dan 809.371 hectare aan wijngaarden. Spanje heeft dan ook de meesten gaarden in de hele wereld. In streken als Navarra, Aragón en Rioja zijn fantastische wijnboerderijen te vinden waar de lekkerste zoete wijnen worden geproduceerd. Neem een fles mee van je favoriete wijn om zelf thuis uit eigen wijnglazen te drinken. Zo heb je een unieke fles die niet zomaar van de supermarkt is.

Nieuw-Zeeland

De wijnbouw in dit land is behoorlijk jong vergeleken met de meeste wijnlanden. In 1986 werd Nieuw-Zeeland als wijnland ontdekt, terwijl het al honderden jaren wijn aan het produceren was. Als sinds 1819 zijn boeren bezig met het produceren van wijnen in deze streken. De wijnproductie groeit fors in dit land en stijgt sinds 2002 boven de 300.000 hectares aan wijngaarden uit. In dit land wordt voornamelijk Sauvignon Blanc geproduceerd, maar ook de Pinot Noir en Chardonnay doen het erg goed. Vooral omdat dit land nieuw is in de wijnwereld is het een erg leuke keuze om te bezoeken. Door de snelle groei in wijngaarden is het land heel erg bezig met de wijnkwestie en leeft het enorm onder de boeren. Erg interessant dus voor de enthousiaste wijn fan.