(advertentie)

Tips voor je eerste vakantie met jonge kinderen

Kinderen

Na een intensieve periode van zwanger zijn heb je onlangs je eerste vakantie geboekt. Hoe zorg je ervoor dat de vakantie voor ieder gezinslid een succes wordt? Niet alleen voor jou en je partner, maar zeker ook voor je jonge kinderen. De vakantie moet voor jou een moment zijn om even stoom af te blazen en bij te komen van 38 weken zwanger zijn. Lees meer over deze periode op een blog voor moeders om te zien wat je herkent! Voor jonge kinderen is het belangrijk dat zij voldoende speelmogelijkheden hebben om te voorkomen dat zij zich zullen vervelen. Een verveeld kind zal voornamelijk voor irritaties zorgen. Iets wat je logischerwijs wilt voorkomen.

Kies voor een geschikte vakantiebestemming

Allereerst is het bij een vakantie met jonge kinderen van belang dat je een passende vakantiebestemming weet te vinden. Een te warm land is vaak bepaald niet prettig voor een jong kind. Zij zijn dit niet gewend waardoor het al snel voor een huilende baby zal zorgen. Daarbij weten jonge kinderen zich in de hitte vaak geen houding te geven. Ook een lange vliegreis is vaak niet hetgeen waar een jong kind op zit te wachten. Onderweg zal een kind zich al snel gaan vervelen. Daarbij kan een vliegreis behoorlijk spannend zijn voor kinderen.

Een reis per auto biedt het voordeel dat kinderen kunnen gaan slapen. Dit is in de auto vaak makkelijker dan in een druk vliegtuig. Gelukkig zijn er in de buurt van Nederland prachtige vakantieplekken te vinden waarvoor je niet hoeft te vliegen en waar het vaak niet overdreven warm is. Denk bijvoorbeeld aan een vakantie naar Duitsland, een vakantie in de Belgische Ardennen, of een vakantie naar Noord-Frankrijk. Je vindt hier leuke campings waar je kinderen alle ruimte hebben om zich uit te leven.

Neem speelgoed mee voor je kinderen

Vakantie met kinderenHet kan slim zijn om voor een echte familiecamping te kiezen. Op deze campings wordt vaak een uitgebreid animatieprogramma aangeboden voor jonge en oudere kinderen. Zo zijn er de hele dag leuke activiteiten om aan deel te nemen. Het is van de leeftijd van je jonge kinderen afhankelijk of zij hier al wat voor voelen. Tijdens de activiteiten zijn je kinderen in handen van getrainde animators. Zo heb je zelf de tijd om van het mooie weer te genieten en je favoriete tijdschrift te lezen. Ook bieden deze activiteiten voor kinderen de mogelijkheid om nieuwe vriendjes en vriendinnetjes te maken.

Om je kinderen ook buiten deze activiteiten om te kunnen vermaken, is het belangrijk om voldoende speelgoed mee te nemen. Laat kinderen voor vertrek zelf een aantal speelattributen uitzoeken. Je kunt uit je bestaande collectie aan speelgoed kiezen, maar je kunt de kinderen ook meenemen naar een speelgoedwinkel. Bij geschikt speelgoed kun je denken aan een emmer en schepje voor op het strand, een klein zwembadje voor naast de caravan, enzovoorts.

Zorg voor voldoende bescherming tegen de zon

De huid van jonge kinderen is vaak nog zeer kwetsbaar. Daarbij geven kinderen zelf niet aan dat hun huid aan het verbranden is. Zorg er daarom voor dat je voldoende beschermende middelen bij je hebt. Denk aan luchtige shirtjes die je kinderen kunnen dragen, een pet of zonnehoedje voor het beschermen van hun hoofd en natuurlijk voldoende zonnebrand. Op deze manier voorkom je dat de huid van je kinderen al snel verbrand raakt!

Vakantie in Frankrijk