(advertentie)

Tips voor het gebruik van internet op vakantie buiten Europa

Tablet strand

Ook op reis wil je graag kunnen internetten en bellen zonder daar al te veel geld voor te betalen. Wat veel mensen willen vermijden is een hoge telefoonrekening wanneer ze terug komen van vakantie buiten Europa. Om zulke hoge rekeningen te voorkomen lees je hier een aantal tips die je handig kan gebruiken voor wanneer je wilt internetten op vakantie.

Koop een internetbundel

Wanneer je in Nederland al gebruik maakt van een internetabonnement kan je vaak voor een vaste prijs een aantal MB’s kopen. In combinatie met je huidige internetabonnement heb je daar meestal veel korting op, al blijf je wel veel geld betalen voor het aantal MB’s dat je krijgt.

Kies voor WiFi

Soms kan je veel geld besparen buiten Europa  door niet je dataroaming te gaan gebruiken, maar gebruik te maken van wifi. Dit kan je in sommige lokale cafés gratis doen waar je gemakkelijk even je mails kan bijwerken en surfen op het internet onder het genot van een lekker drankje. Ook kan je in sommige gevallen betalen voor wifi, dit kan vaak in internetcafés of in hotels. Dit kan je overwegen als je denkt veel gebruik te gaan maken van internet want dit kan je uiteindelijk een hoop geld schelen.

Koop een prepaid simkaart

Als je de prijzen van losse MB’s kopen bij je huidige abonnement te duur vindt, of je hebt geen abonnement, kan een prepaid simkaart ook een goede oplossing zijn. Hier heb je als groot voordeel bij dat je geen onverwachte kosten krijgt. Ook kan je zelf bepalen hoeveel belminuten en MB’s je hier op zet, als het op is, is het op zonder achteraf nog extra kosten te hoeven betalen. Er zijn verschillende prepaid simkaart aanbieders waardoor er altijd wel een relatief goedkope deal bij zit die bij jouw internetgebruik past. Vergelijk je prepaid simkaart zodat je zeker weet dat je niet teveel betaald en je zelfs euro’s kan besparen op het internetten in het buitenland. Door gebruik te maken van een prepaid simkaart kan je veilig internetten op vakantie zonder bang te zijn voor hoge kosten achteraf, wat een fijn gevoel geeft wanneer je aan het internetten bent in het buitenland.

Zet automatische synchronisatie uit

Apps op je telefoon zijn voortdurend bezig om op de achtergrond te synchroniseren. Dit kan je veel data kosten wat je eigenlijk wilt gebruiken voor andere apps. Het is dus verstandig om in je instellingen apps uit te zetten die op de achtergrond bezig zijn met synchroniseren. Denk bijvoorbeeld aan je e-mail, deze kan je beter op één moment tegelijk lezen en laden in plaats van dat deze voortdurend bezig is met zoeken naar nieuwe mails.

Offline beschikbaar maken

Bij sommige apps kan je veel dingen al van te voren opslaan zonder dat je daar internet voor nodig hebt. Download daarom alvast thuis van te voren de kaarten van je reisbestemming zodat je deze niet meer hoeft te downloaden wanneer je op reis bent. Ook is dit van toepassing op muziek en films die je van te voren al op je telefoon kan zetten.

Vakantie in Frankrijk