(advertentie)

Tips voor een fit lichaam voor op vakantie

Fitness springen

Bij vakanties denken de meesten meteen aan zon, zee en het strand. Veel sporters zijn bang dat ze hierdoor niet meer fit zijn als ze terug komen van vakantie. Het is tenslotte zonde als je net zo lekker bezig bent met sporten voor je op vakantie gaat en je met veel spierverlies terug komt. Om ervoor te zorgen dat je even fit, en misschien nog wel fitter terug komt van een vakantie lees je hier een aantal tips die je dan goed kan gebruiken!

Blijf bewegen

Het klinkt natuurlijk logisch maar blijven bewegen is ook wel heel belangrijk. Het is een van de makkelijkste dingen die je op vakantie kunt doen om fit te blijven. Dit komt omdat je overal kan bewegen waar je wilt. Ga bijvoorbeeld een dag wandelen door de stad, of ga mountainbiken door de bergen. Het zijn simpele dingen die je kunt doen en ze zijn goed voor je, je ontdekt meer plekken en je haalt meer uit je vakantie.

Blijf op je voeding letten

Natuurlijk moet je niet vergeten te genieten op vakantie en mag je best wel eens wat minder goed eten. Maar probeer wel zo puur en vers mogelijk te eten op vakantie. Dit kan je het beste doen door naar verschillende authentieke restaurants te gaan. Zorg er altijd voor dat je genoeg water drinkt op een dag en niet al te veel alcohol nuttigt. Ook kan je op veel markten in het buitenland veel verse en gezonde producten vinden die goed voor je zijn waardoor je een betere voldoening krijgt.

Workouts

Ook op vakantieplekken heb je vaak parkjes waar je een goede workout kan doen. Bepaal voor je zelf hoeveel workouts je in de vakantie wilt doen en plan dit ook in, bijvoorbeeld iedere dag om 8 uur een workout in het park. Hierdoor kan je spierverlies voorkomen en zelfs meer spiermassa bij kweken. Om meer uit een workout te halen kan je gebruik maken van creatine, hierdoor kunnen spieren meer kracht en uithoudingsvermogen uit je lichaam halen.

Eigen lichaamsgewicht gebruiken

Als je niet de beschikking hebt over fitnessapparatuur, is het ook heel goed mogelijk om fit te blijven met je eigen lichaamsgewicht. Zo kan je heel gemakkelijk bijna overal opdrukken of je ergens aan op trekken. Dit zijn gemakkelijke oefeningen waardoor er minder snel spierverlies zal optreden en je lichaam beter wordt onderhouden.

Ga hardlopen

Door te gaan hardlopen kan je op veel mooie plekken komen waar je niet zou komen als je niet zou gaan hardlopen. Hardlopen is daarom ook een leuke en gezonde manier om je vakantiebestemming te ontdekken. Hiervoor hoef je ook niet veel mee te nemen om dit te doen op vakantie. Alleen een paar goede hardloopschoenen en sportsetje is voldoende om een aantal kilometers te lopen op jouw vakantiebestemming. Vergeet alleen niet voldoende water te drinken omdat je op vakantie vaak meer vocht verliest dan dat je zou doen in Nederland.