(advertentie)

Tips voor als je veel wandelt op vakantie

Wandelen

Veel mensen vinden het heerlijk om te wandelen in de natuur om de omgeving van hun vakantiebestemming te verkennen. Het is een rustige en mooie manier om te genieten van je vakantie. Als je echter veel wandelt op vakantie, is het belangrijk om met bepaalde zaken rekening te houden. Wij geven je tips voor als je veel wandelt op vakantie.

Tips bij veel wandelen op vakantie

 • Weinig bagage
  Als je van plan bent om veel te wandelen, is het belangrijk dat je niet zo veel spullen meeneemt als je eenmaal te voet de omgeving wilt ontdekken. Het is namelijk niet fijn om veel bij je te hebben als je heerlijk ontspannen een wandeling wilt maken. Als je toch een tas wilt meenemen, is het aan te raden om een rugzak mee te nemen. Hierbij is het gewicht verdeeld over je rug.
 • Neem kwalitatieve wandelschoenen mee
  Als je op vakantie veel gaat wandelen, is het van belang dat je goed schoeisel meeneemt. Als je de verkeerde schoenen draagt en toch je voet gaat overbelasten door veel te wandelen, kan dit zelfs zorgen voor een achillespeesontsteking. Je voet heeft dan last van de overbelasting en dat zal resulteren in een doffe pijn in de achillespees. Voorkom deze irritatie en pijn door te kiezen voor kwalitatieve schoenen die goed zijn voor je voeten. Draag inlegzolen om je voeten optimaal te ondersteunen tijdens het wandelen op vakantie.
 • tips wandeluitrusting wandelvakantieEet op je verblijf
  Als je van plan bent om veel wandelingen te maken op je vakantie, is het aan te raden om op je verblijf al goed te eten voordat je gaat wandelen. Het is namelijk niet altijd handig om allerlei broodjes en fruitstukken mee te tillen. Dit is zwaar en het zal ervoor zorgen dat je tijdens je wandeling minder goed kunt ontspannen.
 • Ga voor speciale wandelroutes
  Ben je een beginner? Dan is het aan te raden om te kiezen voor speciale wandelroutes. Als je op vakantie gaat, dan zijn er vaak al wandelroutes gemaakt die wandelaars kunnen afleggen. Als jij je begeeft in een onbekend land is het namelijk voor een beginner niet verstandig om op eigen initiatief de natuur in te trekken. Je weet namelijk niet of je te maken krijgt met onvoorziene omstandigheden of wilde dieren. Informeer altijd even bij je verblijf wat je het beste kunt doen in deze situatie.

Tips wandeluitrusting

Als je gaat wandelen, dan is het aan te raden om bepaalde spullen bij je te hebben. Welke spullen echt onmisbaar zijn hangt verder af van je bestemming. In een ontzettend warm land hoef je natuurlijk geen dikke trui mee te nemen, maar in sommige landen is dit tijdens een wandeling wel weer aan te raden. Enkele voorbeelden van goede wandeluitrusting zijn:

 • Neem een zonnebril mee om je ogen te beschermen tegen de zon.
 • Een fotocamera kan handig zijn. Hiermee kun je de mooie uitzichten vastleggen als herinnering.
 • Zorg voor de juiste wandelkleding. Welke kleding aan te raden is, verschilt per vakantiebestemming.
 • Bescherm je huid tegen de zon met een goede zonnebrandcrème.
 • De juiste wandelschoenen zijn belangrijk, maar goede wandelsokken zijn ook onmisbaar.
 • Als je een fanatieke wandelaar bent is het aan te raden om een GPS ontvanger mee te nemen. Probeer je hier voor je vakantie al goed in te verdiepen. Als je een GPS op de juiste manier weet te gebruiken, kun je hele mooie wandelpaden vinden tijdens je vakantie.

Aan de hand van bovenstaande tips is het voor iedereen mogelijk om zonder problemen te kunnen wandelen op vakantie. Het is natuurlijk een geweldige activiteit waardoor je de omgeving van je vakantieland rustig kunt ontdekken.