(advertentie)

Tips om op vakantie veilig inkopen te doen

Geld

Als je op vakantie gaat naar het buitenland, dan wil je natuurlijk leuke inkopen doen bij de vele leuke winkeltjes die je tegenkomt. Het is echter ook belangrijk om dit veilig te doen. Je wilt namelijk niet dat onbekende mensen beschikken over je betaalgegevens. Lees de handige tips om op vakantie veilig inkopen te doen.

Schaf een kredietkaart aan

Een kredietkaart is ideaal om veilig te betalen gedurende je vakantie. Een kredietkaart is namelijk een wereldwijd betaalmiddel. Bij de meeste vakantieadressen heb je dan ook de mogelijkheid om een auto te huren of je hotelkamer te boeken met een kredietkaart. Daarnaast is het ook gemakkelijk om te betalen met een kredietkaart. Tijdens je vakantie kun je gemakkelijk betalen en aan het eind van de maand zullen alle bedragen van je kaart afgeschreven worden. In principe werk je dan met een hele korte lening. Dankzij een kredietkaart heb je ook geen contant geld meer nodig op zak, dit is een stuk veiliger.

Kredietkaart kiezen: maak een vergelijking

Als je op zoek gaat naar een kredietkaart, dan zal je al gauw merken dat er ontzettend veel keuze is. Om een kredietkaart te kiezen die past bij je persoonlijke situatie kun je kredietkaarten vergelijken. Dit kun je gemakkelijk online doen. In de filters op diverse websites kun je aangeven welke wensen je hebt met betrekking tot de kredietkaart, de treffers zijn dan allemaal aanbieders van kredietkaarten die passen bij je wensen.

Neem contact geld mee, maar niet te veel

Het is aan te raden om altijd wat contant geld bij je te hebben, op deze manier hoef je na aankomst in je vakantieland niet direct op zoek naar een pinautomaat als je op straat even een flesje water wilt kopen. Als je geld wilt opnemen in je vakantieland, dan moet je daar in sommige gevallen ook geld voor betalen. Bekijk de voorwaarden bij je eigen bank om te bekijken welke regels voor jou van toepassing zijn. Het is ook verstandig om van te voren te bekijken waar de pinautomaten zijn gevestigd rondom je vakantieadres. Dat scheelt namelijk veel uitzoekwerk indien je deze dan toch nodig blijkt te hebben.

Kredietkaart verloren of gestolen

Als je een kredietkaart hebt meegenomen naar het buitenland, dan is het aan te raden om direct in actie te komen als blijkt dat je niet meer beschikt over deze kaart. In dat geval kun je het beste je kredietkaart direct laten blokkeren. Vertrouw dus zeker niet op maar één betalingsmanier als je naar het buitenland gaat. Als je namelijk niet meer beschikt over je kredietkaart wegens diefstal of verlies, dan moet je nog wel op een andere manier kunnen betalen bij het hotel of een restaurant.

Omwisselen kan extra geld kosten

Sommige vakantielanden bieden je de mogelijkheid om af te rekenen in de plaatselijke valuta of in euro’s. Als je deze mogelijkheid krijgt, kies dan altijd voor de plaatselijke valuta. Het is in veel gevallen namelijk niet meer dan normaal om voor het omrekenen extra kosten in rekening te brengen. Dit is zonde en kan ervoor zorgen dat je aan het eind van je vakantie onnodig tientallen euro’s extra hebt uitgegeven. Probeer dit dus te voorkomen en kies voor de plaatselijke valuta.

Aan de hand van bovenstaande tips is het ook voor jou mogelijk om op vakantie gemakkelijk en veilig te betalen. Voel jij je niet goed bij een bepaalde winkeltje? Dan is het aan te raden om op dat moment geen aankoop te doen. Probeer bovenstaande tips zoveel mogelijk te hanteren zodat je niet te maken krijgt met ongewenste verrassingen gedurende je vakantie.

Vakantie in Frankrijk