(advertentie)

Tips om je favoriete Netflix-series in het buitenland te bekijken

Netflix

Ga je binnenkort op vakantie in het buitenland? In dat geval is een goede voorbereiding essentieel! Heb je alle spullen ingepakt? Zijn de verzekeringen afgesloten? Ook wil je tijdens je vakantie alle mogelijkheden hebben om heerlijk tot rust te komen. Het bekijken van je favoriete Netflix-series kan hier een onderdeel van zijn. Voor welke series blijf jij het liefste thuis? Helaas is het niet altijd even gemakkelijk om deze series in het buitenland te bekijken. Zo ben je afhankelijk van de WiFi-verbinding in het buitenland, worden sommige series geblokkeerd in andere landen, enzovoorts. Gelukkig zijn er diverse mogelijkheden om toch series te kunnen kijken op je vakantiebestemming! In dit artikel lees je er alles over.

Zet je favoriete series vooraf op een VPS

Een VPS is een Virtual Private Server welke je kunt huren via hostingpartijen. Hierbij huur je een server die iemand anders voor je in onderhoud heeft. Zo heb je daar zelf geen omkijken meer naar! Op deze server kun je verschillende bestanden zetten. Denk aan een back-up van belangrijke bestanden, bestanden die je overal wilt kunnen bekijken vanaf verschillende apparaten, enzovoorts. Ook films en series kun je op zo’n VPS zetten. Eenmaal op je vakantiebestemming kun je de bestanden via het internet openen en direct bekijken. Zo heb je altijd toegang tot je favoriete series.

Om de series op je VPS te kunnen zetten, zal je deze eerst moeten downloaden. Koop op internet een legale downloadlink of investeer in losse DVD’s. Je kunt de bestanden van zo’n DVD vervolgens op je eigen VPS zetten. Meer informatie over de werking en het afnemen van een VPS vind je hier.

Netflix-series bekijken via een VPN in het buitenland

Netflix op vakantieEen goed alternatief voor een VPS is een zogenaamde VPN. Hierbij staat VPN voor Virtual Private Network. Ook deze dienst kun je voorafgaand aan je vakantie bij online aanbieders afnemen. De dienst maakt het mogelijk om het te doen laten lijken, alsof je in een ander land bent. Je internetverkeer wordt bij het gebruik van een VPN namelijk omgeleid via de server in een door jou gekozen land. Zo is het niet alleen mogelijk om in het buitenland geblokkeerde Netflix-series te kijken. Ook kun je naar je favoriete sportzenders, naar het Nederlandse nieuws en soortgelijke programma’s kijken! Vaak kun je een VPN per maand afnemen. Zo zit je hier geen jaar aan vast, maar gebruik je deze VPN alleen tijdens je vakantie in het buitenland.

Tip: een VPN gebruiken kan ook interessant zijn, wanneer je Netflix in Nederland gebruikt. Met een VPN is het namelijk mogelijk om in Nederland Amerikaanse series te bekijken die in Nederland (nog) niet beschikbaar zijn.

Download de series naar je tablet of telefoon

Tot slot biedt Netflix tegenwoordig de mogelijkheid aan om films en series vooraf te downloaden. Je kunt de series hierdoor als bestanden op je tablet of telefoon zetten. Het grote voordeel hiervan is het feit dat je niet langer afhankelijk bent van de WiFi-verbinding op je vakantiebestemming. Het komt geregeld voor dat zo’n verbinding niet krachtig genoeg is om de films en series te kunnen streamen. Als gevolg hiervan heb je voortdurend te maken met een haperend beeld. Door vooraf series te downloaden kun je deze ook offline bekijken! Ideaal wanneer je een lange tijd in het vliegtuig moet zitten en de films die door de vliegmaatschappij worden aangeboden niet leuk vindt.

 

Vakantie in Frankrijk