(advertentie)

Tips en tricks: je creditcard mee op reis

Creditcard

Wanneer je veel reist of vaak op vakantie gaat is het aan te raden om een creditcard te hebben die je mee kunt nemen. In veel landen over de Nederlandse grens is het namelijk heel normaal om met je creditcard te betalen. Het begint eigenlijk thuis al: je vliegtickets kun je vaak boeken met een creditcard. Een auto huren met creditcard gebeurt ook regelmatig in het buitenland. Via je creditcard kun je namelijk garant staan voor een x bedrag, mocht er iets gebeuren. Hoewel de Nederlander nog steeds niet heel happig is op het gebruik van de creditcard, is het wel een heel handig betaalmiddel. Er zijn een aantal tips en tricks die je moet weten wanneer je je creditcard meeneemt op vakantie. In dit artikel lees je meer hierover.

Aanvragen van een creditcard

Heb je nog geen creditcard en weet je niet goed voor welke betaalpas van welke aanbieder je moet gaan? Het is verstandig om je voordat je op reis gaat goed in te lezen in wat de diverse verstrekkers aanbieden. Ben je van plan te gaan reizen in meerdere landen? Dan is het bijvoorbeeld aan te raden om voor de meest geaccepteerde creditcard van de wereld te gaan. Op dit moment is dat een creditcard van Visa omdat je met deze kaart op meer dan 27 miljoen plekken ter wereld kunt betalen. Kijk ook altijd eerst naar de voorwaarden van andere aanbieders en kies op basis van je eigen voorkeuren en reisgedrag een creditcard die bij jou past.

Let op je bestedingsruimte

Het betalen met een creditcard gaat ontzettend snel en makkelijk; in de meeste gevallen zelfs nog makkelijker dan met een gewone betaalpas. Er is echter wel één addertje onder het gras waarbij je op moet letten wanneer je met een creditcard je uitgaven doet. Je moet namelijk rekening houden met de bestedingsruimte van je creditcard. De meeste creditcardaanbieders beschikken over een handige applicatie of een online account waar je dit bedrag in de gaten kunt houden. Wanneer je bijvoorbeeld een auto huurt of een hotelkamer boekt met je creditcard wordt dit ingehouden op de bestedingsruimte; de rekening krijg je namelijk altijd pas achteraf. Ook wanneer je een reservering maakt kan dit invloed hebben, zodat je uiteindelijk minder kan uitgeven of niks meer kunt boeken.

Hoger limiet

creditcard op vakantieGa je een langere tijd op reis en wil je zeker weten dat je niet te maken krijgt met weinig bestedingsruimte? Dan moet je voor een creditcard kiezen met een hoger limiet. In de meeste gevallen kun je dit zelf nog apart aanvragen. Hiervoor moet je vaak wel aan bepaalde inkomstenwaarden voldoen. Je kunt er ook voor kiezen om zelf geld over te maken naar je bestaande creditcardrekening waardoor de ruimte groter wordt. Dit laatste punt is sowieso een goed idee wanneer je niet meer geld uit wilt geven dan je ‘eigenlijk hebt’. Het overmaken van je eigen geld zorgt ervoor dat je alleen geld uitgeeft dat van jou is.

Pinnen op vakantie

Op diverse tropische bestemmingen kun je pinnen met je creditcard. Handig, zou je denken, maar nee. Geldopnames met een creditcard zijn over het algemeen duurder dan geld opnemen met je pinpas. Je betaalt namelijk per transactie zogeheten transactiekosten. Je kunt bij het uitkiezen van je creditcard hier al rekening mee houden. Op sommige bestemmingen moet je ook voor het pinnen met je pinpas transactiekosten betalen, maar deze liggen vaak een stuk lager dan de kosten voor een opname met je creditcard. Voor die extra kosten kun je beter nog eens uiteten gaan of een leuke excursie boeken!

Check de plaatselijke valuta

Lees je ook altijd in over je reisbestemming voordat je vertrekt. Dat je op zoveel plekken internationaal kan betalen betekent namelijk niet altijd dat je dit ook moet doen. Hoe aardig een plaatselijke bakker of een winkelier ook is met het aanbod om in euro’s te kunnen betalen; grote kans dat je dan met je creditcard meer betaalt dan wanneer je dit met contant geld had gedaan. Zorg dus altijd dat je wat contant geld op zak hebt voor bijvoorbeeld kleinere boodschappen of een etentje hier en daar. Op die manier geef je niet meer geld uit dan nodig én word je niet opgelicht.

 

Vakantie in Frankrijk