(advertentie)

Tips bij het inpakken van je koffer voor een vliegvakantie

Bagage Koffers

Wanneer je een vakantie hebt geboekt is de volgende stap het inpakken van je koffers. Dit is meestal een gebeurtenis wat voor extra stress kan zorgen en dus ook goed moet gebeuren. Je moet je goed bedenken wat je nodig gaat hebben en hoe je alles mee gaat nemen. Om je daarbij een handje te helpen geef ik je hier een paar tips die je goed kan gebruiken als je je koffer gaat inpakken voor vakantie.

Voorbereiding op het inpakken

Het klinkt misschien een beetje gek, maar een voorbereiding op het inpakken van je vakantie kan nog eens heel handig zijn. Het is belangrijk om te weten hoeveel gewicht en welke afmetingen je aan bagage mag meenemen, zo weet je ook hoeveel handbagage toegestaan is. Wanneer je van plan bent om met een baby te gaan vliegen, kan je navraag doen hoeveel baby-items gratis mee mogen. Zo mag je bij sommige vliegtuigmaatschappijen kosteloos een buggy mee laten vliegen.

Gebruik een niet al te grote koffer

Wanneer je van plan bent om een koffer te kopen ben je waarschijnlijk snel geneigd om de grootste koffer uit te zoeken, dit kan je beter niet doen. Met een grotere koffer ben je sneller geneigd om er meer in te stoppen waardoor je onnodige spullen mee gaat nemen en de koffer te zwaar wordt. Kies daarom beter voor een kleinere variant met een harde buitenkant zodat hij goed tegen een stootje kan.

Rol je kleding op

Wanneer je je kleding oprolt zul je zien dat je veel meer in je koffer kwijt kan. Ook kan je in je opgerolde kleding weer andere kleding stoppen zoals sokken of onderbroeken. Wat een groot voordeel is wanneer je kleding oprolt, is dat je het minder snel hoeft te strijken op vakantie omdat je kleding minder snel zal kreukelen.

Vloeistoffen

Als je aankomt op je vakantiebestemming is niets vervelender dan er achter komen dat er iets is gaan lekken in je bagage. Dit kan je voorkomen door de vloeistoffen die je meeneemt goed in te pakken. Stop ze bijvoorbeeld in een plastic zakje of wikkel ze in met folie.

Gebruik je ruimbagage

Bij het vliegen is het verstandig om zo veel mogelijk in je ruimbagage te stoppen. Het is erg vervelend om op het vliegveld met zware handbagage te lopen met spullen die je op dat moment niet nodig hebt. Verdeel daarom goed de spullen over je ruimbagage en handbagage en bedenk ook waar en wanneer je iets nodig hebt.

Sorteer je spullen

Wanneer je op je eindbestemming alles wilt gaan uitpakken, is het handig dat je alles tijdens het inpakken goed gesorteerd hebt. Zorg bijvoorbeeld dat je alle onderbroeken bij elkaar hebt gelegd, zo hoef je niet heel je koffer op zijn kop te hoeven houden om er een te vinden. Zorg dat je je medische spullen zoals pijnstillers, neusspray en erectiepillen goed bij elkaar houdt zodat je deze niet kwijt kunt raken.