(advertentie)

Reis met de trein naar Antwerpen

Vintage Antwerpen - Koffers

Heb jij Antwerpen altijd al een keer willen bezoeken? Kies dan voor de trein naar Antwerpen! Deze geweldige stad in België is uitstekend bereikbaar en je uitstapje gaat hier direct van start. Je stapt uit in het centrum met winkelstraten, restaurants en bezienswaardigheden op loopafstand. Lees op deze pagina alles over de treinreis, het kopen van treintickets naar Antwerpen en boekingstips.

Je favoriete stad bezoeken?

Enthousiast over een vakantie naar België?

Treinreis naar Antwerpen

Wanneer je met de trein naar Antwerpen wilt is er een directe verbinding per InterCity Brussel of Thalys mogelijk. Dagelijks rijden er 16 treinen van InterCity Brussel en 14 van Thalys tussen Nederland en België.

InterCity Brussel naar Antwerpen

Twaalf treinen van IC Brussel vertrekken van Amsterdam naar Antwerpen met een reistijd van 1.53 uur. Via Schiphol, Rotterdam en Breda rijdt de trein naar Antwerpen. Het reserveren van een zitplaats is in deze trein niet mogelijk. Net als in een normale trein van NS kan je dus gewoon plaatsnemen op één van de stoelen. Voordeel is ook dat je een trein later kan pakken als dit uiteindelijk beter uitkomt op de gekozen reisdag. Je bent met een ticket naar Antwerpen wel gebonden aan een reisdag, traject en reisklasse, maar niet aan een trein of zitplaats.

Ook vertrekken er vier treinen vanuit Den Haag HS. Deze treinen stoppen in Nederland enkel nog op station Breda.

Thalys naar Antwerpen

Dagelijks rijden er 14 treinen van Thalys vanaf Amsterdam Centraal naar Antwerpen Centraal. Hiervoor maken zij in Nederland enkel een tussenstop op station Schiphol en Rotterdam. Per Thalys is de reistijd slechts 1.15 uur. Er is eigenlijk geen snellere manier om in Antwerpen centrum te komen.

Treinkaartjes naar Antwerpen kopen

Overtuigt van de trein? Treinkaartjes naar Antwerpen koop je al voor 20 euro voor reisdagen op maandag tot en met donderdag. Reis je liever op vrijdag, zaterdag of zondag? Dan kost een treinticket naar Antwerpen al snel 26 euro. Kaartjes voor dit tarief zijn verkrijgbaar tot 7 dagen voor vertrek. Daarna stijgt de prijs naar 39 euro.

Voor de Thalys naar Antwerpen beginnen kaartjes vanaf 29 euro met korting. Deze vroegboekkorting krijg je enkel op tickets die 3 tot 4 maanden voor vertrek worden geboekt. Ben je later? Dan stijgt de prijs al snel naar 120 euro.