(advertentie)

Reis je dit jaar nog naar Myanmar? Vraag dan tijdig je visum aan!

Visum Myanmar

Alle vakantiegangers die naar Myanmar reizen hebben een toeristenvisum nodig. Het is aan te raden om dit op tijd te regelen. Nederlanders en Belgen kunnen het visum gemakkelijk en snel online aanvragen. Het is verder niet nodig om paspoorten op te sturen of een ambassade of immigratiedienst te bezoeken; alles verloopt geheel op afstand. Vraag nu het visum Myanmar aan.

Start de aanvraag op tijd

Het duurt gemiddeld 7 dagen voor je visumaanvraag wordt toegekend, dus het is belangrijk om niet te lang te wachten met het indienen ervan. Dit betekent echter niet dat je het visum maanden van tevoren moet aanvragen; meer dan 90 dagen na toekenning is je visum namelijk niet meer geldig. Kom je minder dan 90 dagen na toekenning van het visum aan in Myanmar, dan mag je er maximaal 28 dagen verblijven. Als je visum nog niet is toegekend, is het niet mogelijk om het land te betreden. Verder is het nog handig om er rekening mee te houden dat het visum pas een maand voordat de reiziger aankomt in Myanmar, wordt toegekend. Vertrekt het vliegtuig al binnen tien dagen? Geen zorgen: het is nog steeds mogelijk om Myanmar binnen te komen, indien je een spoedaanvraag voor het visum indient. Vink hiervoor de optie ‘spoed’ aan in het aanvraagformulier. Als alles goed gaat, wordt je visum in dit geval al binnen een dag toegekend. Dit kost iets meer geld, maar dan is de kans ook groter dat het visum op tijd wordt toegekend en je je vlucht haalt.

Bereid de aanvraag goed voor

Het is niet verstandig om meteen je visum aan te vragen zonder enkele voorbereidingen te treffen. Je kunt bijvoorbeeld niet met een paspoort reizen dat over een maand verloopt. Je paspoort dient namelijk nog minimaal 6 maanden geldig te zijn na aankomst in Myanmar. Je visum en paspoort zijn aan elkaar gekoppeld, dus het is belangrijk dat je hetzelfde (geldige) paspoort gebruikt bij het aanvragen van het visum als tijdens je reis naar Myanmar.

Het is overigens mogelijk om een groepsaanvraag in te dienen voor het visum, op het moment dat je met meerdere mensen samen reist. Hierdoor hoef je niet telkens opnieuw dezelfde informatie in te vullen, maar kunnen alle visums met het invullen van één formulier worden aangevraagd.

Zorg er verder voor dat je in ieder geval één overnachtingsadres geboekt hebt voor je begint met het aanvragen van je visum. Dit adres dien je namelijk in te vullen in het aanvraagformulier. Na de betaling van de aanvraag moet je een pasfoto uploaden. Dit hoeft geen professionele foto te zijn; het is alleen wel belangrijk dat je er niet op lacht en dat je oren en ogen goed zichtbaar zijn. Tevens moet de foto scherp en in kleur genomen zijn.

Kortom, bereid je goed voor, door:

  • Voor het indienen van de visumaanvraag je paspoort te checken op geldigheid.
    Verloopt je paspoort binnen 6 maanden na aankomst in Myanmar, zorg er dan voor dat je eerst een nieuw paspoort geregeld hebt voordat je het visum aanvraagt. Dien je een groepsaanvraag in, houd dan ook de paspoortgegevens van je medereizigers bij de hand.
  • Te zorgen voor een duidelijke pasfoto van alle reizigers.
    De pasfoto dient scherp en in kleur te zijn, en zonder lach. De zichtbaarheid van je gezicht is hierbij van belang.

Kosten van het visum Myanmar

Na het indienen van de visumaanvraag kun je direct op een gemakkelijke en veilige manier betalen via iDeal of Bancontact. Het is ook mogelijk om met creditcard of PayPal te betalen, maar dan komen er extra kosten bij en verloopt de betaling mogelijk langzamer en minder veilig. Het online toeristenvisum voor Myanmar kost €14,95.

Ontvangst van het visum

Als je de visumaanvraag hebt ingediend, betaald hebt en je pasfoto hebt geüpload, dan moet het visum alleen nog worden toegekend en dan kun je met een gerust hart het vliegtuig in stappen. Handig om te weten is dat je na toekenning van het visum een bevestiging in je mailbox krijgt waarin staat dat je Myanmar binnen mag. Het is belangrijk dat je deze bevestiging op papier meeneemt in je handbagage. Deze bevestiging wordt “approval letter” genoemd. Je krijgt dus niet meteen het visum toegestuurd, dit is namelijk een electronisch document. Wel wordt het visum bij de controle van je paspoort na aankomst in Myanmar in je paspoort aangebracht en afgestempeld. Houd er dus rekening mee dat je minimaal één lege bladzijde in je paspoort nodig hebt. Zorg er ten slotte voor dat je bij aankomst in Myanmar een bevestiging van je terug- of doorvlucht kunt overhandigen.