(advertentie)

Parkeren Düsseldorf Airport

Vliegtuig op luchthaven

Als Nederlander ben je snel geneigd om te kiezen voor een Nederlandse luchthaven dichtbij je woonplaats, zoals Schiphol of Eindhoven Airport. Toch kan het veel geld voor een vliegticket schelen als je vanaf een andere luchthaven vliegt in Duitsland of België.

Op vergelijkingswebsites voor vliegtickets kun je ook kijken voor vliegen vanaf alternatieve luchthavens, waarbij Düsseldorf Airport één van de opvallende luchthavens is qua prijs. Zo kan een vliegticket buiten de zomerperiode vanaf Dusseldorf zomaar tientallen euro’s goedkoper zijn dan vanaf Schiphol Airport. Hebben we je overtuigd? Lees dan snel verder voor meer informatie over het parkeren bij Düsseldorf Airport.

Waarom Dusseldorf Airport

Wellicht vraag jij je af ‘Waarom zou ik willen vliegen vanaf Dusseldorf Airport?’. Zoals hierboven al beschreven is de prijs voor vliegtickets soms een stuk lager dan bij Nederlandse luchthavens. Zeker als je met een groter gezelschap reist kan dit erg veel geld schelen, ook als je de reiskosten naar Dusseldorf van het voordeel afhaalt.

Nog een groot voordeel: het parkeren kan daar heel goedkoop. Waar je bij een Nederlandse luchthaven voor een week gemiddeld meer dan € 55,00 betaalt, kan dat in Dusseldorf al onder de € 40,00. Zo is een parking Dusseldorf Airport nooit te duur.

Parkeervormen

Net als bij de meeste grotere luchthavens heb je de keuze uit diverse parkeervormen. Dit gaat dan voornamelijk om een shuttle- of valetservice, maar bij de officiële parkings is het ook mogelijk om op loopafstand te parkeren. Die prijzen zijn echter wel ontzettend hoog. Doordat er veel alternatieve parkings zijn, concureren zij op prijs waar jij als klant van profiteert! Ideaal dus als je op zoek bent naar een goedkope vakantie.

Bijna alle alternatieve parkeeraanbieders bij Dusseldorf hebben een overdekte parkeergarage waar je tegen meerprijs je auto kunt (laten) parkeren. Dit komt bovenop het normale tarief en varieert tussen een tientje en soms zelfs het dubbele van het standaard tarief. Het grote voordeel van overdekt parkeren is dat je auto beschermt wordt tegen weersinvloeden zoals hagelbuien of een storm waardoor er een tak op je auto kan vallen bijvoorbeeld.

Shuttle

Rondom de luchthaven zijn diverse parkings te vinden die parkeren inclusief shuttleservice aanbieden. Dit houdt in dat je zelf je auto parkeert en daarna met een shuttlebus naar de luchthaven wordt gebracht. Deze rit duurt tussen de 1 en 9 minuten, afhankelijk van de locatie van de parking. Veel van de parkings zijn 24 uur per dag geopend, waardoor je de gehele dag en nacht gebruik kunt maken van de shuttlebus. Dit gaat namelijk op aanvraag, zodat je niet gebonden bent aan vaste tijden.

Over het algemeen dien je de autosleutels in te leveren bij de parking, omdat je auto soms nog wordt verplaatst naar een ander parkeerterrein. Het kan dus ook zo zijn dat er wat extra op de kilometerteller staat, maar dit is niks om je zorgen over te maken. Verder bieden sommige parkings een auto was service aan tegen meerprijs, zodat je auto weer netjes is als je terugkomt van vakantie. Ook het opladen van je elektrische auto kan bij enkele parkings en is altijd op basis van beschikbaarheid.

Valet

Veel parkeeraanbieders bieden zowel een shuttle- als valetservice aan, soms zelfs voor dezelfde prijs. Verder zijn er ook veel parkings die enkel een valetservice aanbieden welke 24 uur per dag beschikbaar zijn of tussen 03:00 en 00:00. Bij valet parkeren moet je altijd je autosleutels inleveren, omdat de chauffeur je auto gaat parkeren nadat je bent uitgestapt bij de luchthaven. Een erg simpele manier van parkeren die weinig tijd in beslag neemt.