(advertentie)

Parkeren bij luchthavens, what to know

autos parkeerplaats

Op vakantie gaan is een van de momenten, zo niet hét moment van het jaar. Het ontvluchten van de dagelijkse sleur en optimaal kunnen genieten van het leven zijn kernwoorden voor een vakantie. Er zit echter ook een andere zijde aan een vakantie, je moet namelijk ook veel zaken van tevoren regelen.

Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van online vergelijkings- en boekingsplatform die het leven een stuk eenvoudiger maken. Het vergelijken van vliegtickets, accommodaties en andere travel-gerelateerde zaken worden in grote schaal gedaan. Er is echter een onderdeel van de reis die ook nog geregeld moet worden, en dat is de reis naar de luchthaven van vertrek.

Online vergelijken en reserveren

De reis naar gekozen luchthaven kan op een aantal verschillende manieren. In dit artikel lees je alles over het parkeren bij luchthavens, ook dit aspect van de reis kan namelijk eenvoudig online geregeld worden. Het werkt in de meeste gevallen volgens een soortgelijk proces, hieronder is het specifieke proces van Vliegen en Parkeren beschreven.

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar parkeren Dusseldorf Airport, dan selecteer je onder Duitsland Düsseldorf Airport. Daarnaast selecteer je je vertrek- en retourdata en klik je op zoeken. Het beschikbare parkeeraanbod tijdens jouw specifieke periode wordt vervolgens getoond.

Dit parkeeraanbod kan eenvoudig gesorteerd worden op basis van variabelen als prijs, reistijd en beoordeling. Daarnaast kan er gefilterd worden op basis van de verschillende parkeerservices en extra opties als overdekt parkeren, sleutelbehoud en mogelijkheid tot laden van een elektrisch voertuig.

De gewenste parkeerplaats kan direct gereserveerd worden. Net als bij andere online reserveringen of aankopen vul je je gegevens in, betaal je direct online en ontvang je een bevestiging per e-mail. Het is belangrijk deze e-mail te bewaren, deze dient namelijk als reis voucher. Op deze voucher staat alle informatie over het parkeren, dus een beschrijving van het parkeerproces.

Hoe gaat het parkeren in zijn werking

Het parkeren bij luchthavens gaat voornamelijk met drie verschillende services; parkeren op loopafstand, shuttleservice en valetservice

  • Parkeren op loopafstand: de naam zegt al veel over het parkeerproces. Je parkeert je auto op een parkeerplaats nabij de luchthaven, doorgaans met kentekenherkenning of een inrijcode, en kan vervolgens te voet naar de luchthaven.
  • Shuttleservice: je parkeert je auto in de buurt van de luchthaven en wordt met een shuttlebus naar de luchthaven gebracht. Bij terugkomst wordt je weer opgehaald en naar de parkeerplaats gereden.
  • Valetservice: je levert je auto direct bij de vertrekhal af aan een chauffeur. Na een inspectie van de auto rijdt de chauffeur je auto naar de parkeerplaats en bij terugkomst wordt je auto weer teruggebracht naar de luchthaven.

Een overzicht van de parkeertarieven

De tarieven kunnen enorm verschillen, niet alleen per parkeerservice of per parkeeraanbieder maar ook in het algemeen per luchthaven. Je parkeert doorgaans goedkoper naarmate je langer parkeert, de dagtarieven gaan simpelweg omlaag bij langere parkeertermijnen. Ook de periode waarin je parkeert heeft veel invloed op de tarieven. De tarieven gedurende het hoogseizoen zijn hoger dan buiten het seizoen. Boek zo vroeg mogelijk om zoveel mogelijk te besparen!

In het onderstaande overzicht zijn de vanaf prijzen en duurste prijzen per luchthaven vermeld voor een parkeertermijn van 8 dagen in de maand juli. Alle tarieven zijn van online boekingsplatform Vliegen & Parkeren gehaald.

Nederland

Schiphol

€ 27,00 – € 138,08

Eindhoven Airport

€ 53,50 – € 90,00

Rotterdam Airport

€ 49,00 – € 88,00

Groningen Airport Eelde

€ 32,00 – € 55,00

 

Duitsland

Düsseldorf Airport

€ 49,00 – € 119,00

Keulen Airport

€ 26,25 – € 74,00

Weeze Airport

€ 65,10 – € 92,40

Frankfurt Main Airport

€ 54,60 – € 101,85

Bremen Airport

€ 25,00 – € 44,80

Frankfurt Hahn Airport

€ 26,50 – € 32,00

Hamburg Airport

€ 43,00 – € 63,00

 

België

Brussel Zaventem Airport

€ 41,00 – € 119,00

Brussel Charleroi Airport

€ 29,00 – € 45,00

 

Frankfrijk

Roissy Airport

€ 78,00 – € 115,00

Orly Airport

€ 45,00 – € 114,00

 

Vakantie in Frankrijk