(advertentie)

Parkeren bij Eindhoven Airport

Wit transavia vliegtuig op Eindhoven Airport

Op wat voor soort vakantie je ook gaat, het merendeel van de reizen begint bij de luchthaven. Vliegen vanaf Eindhoven Airport biedt veel voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld Schiphol Airport. Zo is de luchthaven van Eindhoven een stuk kleiner en daardoor overzichtelijker.

Er wordt gevlogen naar veel verschillende bestemmingen voor een zonvakantie maar ook voor stedentrips. Daarnaast zijn er veel parkeergelegenheden op loopafstand, waardoor je niet een kwartier lang in een shuttlebus hoeft te zitten.

 

Vergelijken

Net zoals je ieder jaar zorgverzekeringen, energieleveranciers en telefoonabonnementen kunt vergelijken, is het ook mogelijk om een parkeerplaats bij de luchthaven te vergelijken. Zo helpt Vliegen en Parkeren je om de beste parking te vinden voor jouw auto.

Er zijn tal van keuzes om te parkeren Airport Eindhoven  met ieder hun eigen openingstijden, aangeboden services en parkeervorm. Denk aan de mogelijkheid om zelf je autosleutel mee te nemen, je auto laten wassen tegen meerprijs of het opladen van je elektrische auto tegen meerprijs. Deze laatste twee services zijn enkel bij de parking te boeken wanneer u ter plaatse bent en is op basis van beschikbaarheid.

Verder is het goed om naar de openingstijden te kijken, omdat veel parkings niet 24/7 geopend zijn. Om de keuze iets te vergemakkelijken gaan we eerst wat meer uitleggen over de verschillende parkeervormen.

 

 

Parkeervormen

Er zijn dus verschillende parkeervormen waaruit je kunt kiezen bij Eindhoven Airport. Nu is het bij deze luchthaven allemaal nét wat anders dan je misschien gewend bent van Schiphol. Dit heeft ermee te maken dat de hoofdlocaties, ook wel afleverlocaties genoemd, direct tegenover of heel dichtbij de vertrekhal liggen.

We gaan je per parkeervorm wat meer uitleg geven over hoe dit werkt bij Eindhoven. Let op: dit geldt dus niet voor andere luchthavens!

 

Shuttle

Op moment van schrijven zijn er drie verschillende parkeeraanbieders met een shuttleservcie. Twee hiervan werken zoals een reguliere shuttleservice, waarbij je na het parkeren met een shuttlebus naar de luchthaven toe wordt gereden. Dit duurt ongeveer 8 minuten bij deze parkeeraanbieders.

Bij terugkomst van je vakantiebestemming neem je telefonisch contact op met de parking en dan sturen zij weer een shuttlebus naar de luchthaven toe. Dan wordt je weer naar je auto toe gebracht.

Bij één aanbieder, EazzyPark Eindhoven, gaat dit iets anders. Op de dag van je vlucht rijdt je naar de afleverlocatie van EazzyPark recht tegenover de terminal. Hier lever jij je auto en autosleutels in en loop je vervolgens binnen 1 minuut naar de luchthaven toe met je bagage. Je auto wordt ondertussen verreden naar één van de andere locaties van de parkeeraanbieder.

Bij terugkomst loop je weer naar deze afleverlocatie. Daar staat dan een shuttlebus te wachten om je naar je auto te rijden, op een andere parkeerlocatie. Daar aangekomen kun je instappen en wegrijden.

 

Valet

Normaliter kun je met valetservice direct bij de luchthaven uitstappen, maar dit is bij vliegveld Eindhoven anders. Je rijdt namelijk naar de afleverlocatie, of valet bufferzone, van één van de drie parkeeraanbieders waarbij je een plek gereserveerd hebt. Deze liggen op 1 tot 4 minuten loopafstand van de terminal. Nadat je je auto en autosleutels hebt ingeleverd, wordt je auto naar een andere locatie gereden door een ervaren chauffeur. Ondertussen loop je met je bagage naar de terminal toe.

Bij terugkomst op Eindhoven Airport neem je telefonisch contact op met de parking, waarop zij je auto weer naar de valet bufferzone rijden. Je loopt weer naar deze locatie toe en daar staat je auto dan op je te wachten. Je maakt dus geen gebruik van een shuttlebus, maar parkeert eigenlijk op loopafstand, waarbij je auto wel wordt verplaatst naar een andere locatie.

 

Loopafstand

Parkeer je toch liever op loopafstand, waarbij jij je eigen autosleutels mee mag nemen op reis? Dan is er nog de optie tot parkeren op loopafstand. Hierbij mag je altijd je eigen sleutels meenemen, omdat je auto niet meer verplaatst wordt na het parkeren. Ook dit kan bij drie verschillende parkeeraanbieders. Vaak kun je inrijden middels een speciale inrijcode, waardoor je niet afhankelijk bent van aanwezig personeel. Na het parkeren loop je 400 tot 600 meter naar de terminal toe met je bagage. Bij terugkomst op luchthaven Eindhoven kun je gewoon weer naar de parking toe lopen en uitrijden.

Vakantie in Frankrijk