(advertentie)

Met de ICE International naar Düsseldorf

treinspoor

Binnenkort een reis per trein naar Düsseldorf maken? De stad kent vele gezichten en is bekend om de Altstad, culturele bezienswaardigheden en horecagelegenheden. Zo vind je hier vind je chique cocktailbars, coole dansclubs en pubs waar het traditionele Altbier wordt geschonken. De reis naar Düsseldorf wordt aangeboden door ICE International. Voordeel van de trein naar Düsseldorf is dat je bij aankomst direct in het centrum bent. Het is raadzaam om een hotel in de buurt van het station te boeken voor optimaal reiscomfort. Op deze pagina vind je alles over de treinreis naar Düsseldorf, en waar je je treinticket kunt kopen. Daarnaast geven wij je tips om zo voordelig mogelijk te treinen naar Düsseldorf!

Je favoriete stad bezoeken?

Vakantie naar Duitsland boeken?

Route van ICE naar Düsseldorf

De verbinding per trein is uitstekend. Elke dag vertrekken er vanuit Nederland 5 treinen van ICE International naar Düsseldorf. Vanaf Amsterdam CS vertrekken de treinen, waarna deze via Utrecht en Arnhem naar Duitsland doorreizen. Met een totale reistijd van slechts 2.11 uur arriveer je in hartje centrum. Onderweg geniet je van maximaal comfort in deze moderne hogesnelheidstrein. Daardoor ben je in Duitsland voor je het weet!

ICE International naar Düsseldorf Hbf

Aan boord van de ICE International naar Düsseldorf Hbf ben je van alle gemakken voorzien. Zo zijn er voldoende sanitaire voorzieningen  (ook voor ouders met kleine kinderen), is er een bistrorijtuig aan boord voor een hapje en drankje en zijn de stoelen zeer comfortabel.

Bagage mee? Geen probleem. In de ICE International mag je 2 grote stukken bagage van maximale afmeting 85x85x85 cm meebrengen en 1 stuk handbagage. De grote stukken plaats je in de daarvoor bestemde vakken bij binnenkomst. Handbagage mag boven of bij de zitplaats gehouden worden.

Het reserveren van zitplaatsen is niet verplicht, maar dit wordt wel aangeraden. Zeker met meer personen is dit een handige tip, want je wilt natuurlijk wel naast elkaar kunnen zitten. Een zitplaatsreservering kost 4 euro per persoon en kan telefonisch bij TheTrainLine, NS International of Deutsche Bahn.

Heb je een treinticket naar Düsseldorf geboekt? Treinkaartjes voor de ICE International altijd gebonden aan een vaste reisdag en traject. Afhankelijk van het gekozen tarief kan je eventueel een trein eerder of later nemen, zoals dit ook kan bij de trein naar Antwerpen of Brussel. Koop je een kaartje tegen het voordeligste tarief (SparPreis)? Dan is jouw ticket gebonden aan een vaste trein, tijd, traject en datum, zoals dit ook geldt voor de InterCity naar Berlijn.

Koop treintickets naar Düsseldorf

Een treinticket naar Düsseldorf kopen? Dit kan bij het loket, maar voordeliger via het internet. Online betaal je namelijk geen boekingskosten. Daarbij heb je het overzicht van mogelijke routes, treinen, tijden en prijzen. Kaartjes zijn beschikbaar vanaf 20 euro, maar kunnen oplopen tot 40 euro.

De prijs van een treinkaartje naar Düsseldorf wordt bepaald door het traject, de reisdatum, reisklasse en flexibiliteit. Voordelig boeken? Kijk dan eens naar kaartjes die 3 tot 6 maanden vanaf de huidige datum liggen. Tickets worden namelijk 180 dagen voor vertrek in de verkoop aangeboden en vroegboekers krijgen bij internationale treinreizen altijd korting. Koop je treintickets naar Düsseldorf een 1 tot 2 maanden voor vertrek? Dan stijgt de prijs naar 30 euro. Later betaal je 40 euro per enkele reis.

Voordelen van de trein naar Düsseldorf

 • Prijs: vanaf € 20
 • Reistijd: 2.11 uur
 • Directe verbinding
 • Kinderen t/m 14 jaar gratis mee
 • Vroegboeken = voordelig reizen
 • Zitplaatsreservering mogelijk
 • 180 dagen vooruit te boeken
 • Fiets op de trein mogelijk

Enkele boekingstips

 1. Boek minimaal 2 maanden voor vertrek
 2. Voer bij boekingen altijd het station bij jou in de buurt in.
 3. Online betaal je geen boekingskosten
 4. Reserveer een zitplaats voor optimaal reisgemak
 5. Kijk voor weekendjes weg eens van zaterdag tot maandag i.p.v. vrijdag tot zondag. Kan schelen op de prijs.
 6. Reizen in de avonduren is vaak voordeliger, doordat dit minder populair is en kaartjes overblijven.