(advertentie)

Lagere kosten ooglaseren in het buitenland – lekker combineren met je vakantie?

Vakantie voor ooglaserbehandeling

Het idee om naar het buitenland te gaan voor chirurgische ingrepen is relatief nieuw, mede aangemoedigd door de lage behandelingskosten en de voordelige vliegtickets. Heerlijk een aantal weken op vakantie, bijvoorbeeld naar het zonnige Turkije, in combinatie met een medische ingreep waardoor je geen bril meer nodig hebt… En dat tegen een gunstiger prijsje dan binnen de Nederlandse grenzen. Klinkt goed, toch?

Dit zogenaamde medische toerisme moet echter voor meer dan alleen de prijs worden overwogen. Immers, als het gaat om je eigen gezondheid en veiligheid. Kun je er dan nou eigenlijk nog wel echt een prijs op zetten?

Medische toerisme voor ooglaserbehandeling

Ooglaserchirurgie valt in de categorie van vrijwillige procedures die een groot deel van de medische toeristische behandelingen uitmaken. Het wordt gebruikt om het gezichtsvermogen te corrigeren van mensen met visuele beperkingen zoals lang-, bijziendheid en bijvoorbeeld astigmatisme.

Veel mensen die een ooglaserbehandeling overwegen, worden aangetrokken door de lagere prijzen in het buitenland, maar is het het echt waard?

De kosten van laserbehandelingen

De hoofdvraag waar het hier om draait zijn de kosten van ooglaserbehandelingen. Misschien is de grootste mythe over laserchirurgie in het buitenland dat het aanzienlijk goedkoper is. Dit is niet altijd het geval, dit hangt sterk af van je bestemming. Er zijn in feite in sommige landen in Europa waar de behandeling duurder is, waaronder Noorwegen en België.

Er zijn natuurlijk ook andere bestemmingen waar de laserbehandeling goedkoper is. Zuidoost-Azië is een populaire keuze, net als veel van de Oost-Europese landen, waaronder Hongarije, Turkije en Roemenië.

Het kan mogelijk zijn om maar liefst 30 procent te besparen op de kosten. Maar dan moet je rekening houden met de reiskosten naar je bestemming, de accommodatie, andere kosten en verzekering. Als je alles bij elkaar optelt, maak je (onderaan de streep) wellicht niet zo’n grote besparing als je denkt…

Een week niet vliegen

Als je voor een behandeling naar het buitenland reist, wordt het afgeraden om minimaal een week na behandeling te vliegen. Houd hier dus goed rekening mee, wat betreft je boeking en accommodatiekosten.

Natuurlijk kun je deze week gebruiken om langer van je vakantie te genieten, maar met ogen, die enkele weken niet op volledige sterkte zijn, wil je misschien liever thuis rustig bijkomen.

Een week niet vliegen

En hoe zit het met de veiligheid?

Over het algemeen is ooglaseren een van de veiligste procedures die je kunt ondergaan, aangezien minder dan 2% van de behandelingen complicaties ondervindt. Ook dan kunnen veel van deze snel en eenvoudig worden opgelost, met de juiste nazorg. Als je kiest voor een ooglaserbehandeling in het buitenland, moet je mogelijk nog meermaals naar de desbetreffende bestemming terugvliegen. Zeker als er een complicatie optreedt.

Een van de complicaties is epitheliale ingroei. Statistisch gezien komt die merendeels voor bij cliënten die deze behandeling in het buitenland zijn ondergaan. Als je je behandeling in Nederland laat uitvoeren door een bekende en bekwame chirurg, verklein je het risico op complicaties en, indien nodig, ben je verzekerd van optimale nazorg.

Medische vakantie: doen of toch niet?

Wanneer je het overweegt, kijk dan goed naar de garanties die je worden gegeven. Ook is het opleidingsniveau van de chirurgen van groot belang, net als de apparatuur die wordt ingezet.

Als het op je gezondheid aankomt, vooral je gezichtsvermogen, kun je het je veroorloven om risico’s te nemen? Geniet liever zorgeloos van een vakantie zonder medische zorgen en ga voor garantie in eigen land, bij een specialist die je altijd de beste nazorg kan geven.