(advertentie)

Hoe voorkom je hoge telefoonkosten in het buitenland?

Telefoonkosten buitenland

Nederlanders gebruiken hun telefoon steeds meer en gebruiken ook steeds meer data, ook in het buitenland. Sinds 15 juni 2017 zijn roamingkosten verleden tijd als je op vakantie gaat binnen de EU, dat geldt alleen niet wanneer je buiten de EU gaat reizen. Om te voorkomen dat je met een hoge telefoonrekening thuis komt, lees je hier hoe je hoge telefoonkosten kan voorkomen in het buitenland.

Geen roamingkosten

Een Nederlandse provider moet kosten betalen als jij belt, sms’t of internet op een ander netwerk in het buitenland. Als je in het buitenland kosten maakt via een ander netwerk noem je dat roamingkosten. Omdat roamingkosten erg duur zijn, soms wel een paar euro’s per MB, wil je natuurlijk zo weinig mogelijk roamingkosten maken. De veiligste manier om geen hoge telefoonrekening te krijgen is om helemaal geen gebruik meer te maken van bellen, sms’en of internet, dit kan je ook makkelijk regelen door je roaming uit te zetten wanneer je buiten de EU gaat reizen.

WiFi gebruiken

Wanneer je nog wel gebruik wilt maken van je telefoon en contact wilt hebben met het thuisfront, is het een optie om een WiFi verbinding te gebruiken. Met een WiFi verbinding kan je internetten en tegenwoordig ook bellen. Vaak heb je bij restaurants, cafés en hotellobby’s een gratis internetverbinding, het is dan handig om daar naar te vragen zodat je daar gebruik van kunt maken.

Telefoonbundel

Wat ook een optie is, is om een telefoonbundel af te sluiten om te kunnen bellen, sms’en of internetten buiten de EU. Hier kan je vooraf al bepalen hoeveel MB of belminuten je wilt zodat je daar niet teveel kosten over de roaming betaald. Tegenwoordig zijn er ook verschillende vakantiebundels op een prepaid simkaart, dit kan je veel geld besparen als je gebruik wilt maken van internet buiten de EU.

Voorbereiding voor je op reis gaat

Om MB’s te besparen op vakantie, kan je wanneer je nog thuis bent of als je ergens WiFi hebt bestanden zoals muziek en films downloaden. Zo kan je ze ook offline kijken of beluisteren zonder dat het je MB’s kost. Wat ook verstandig is, is om de gps map te downloaden van de bestemming waar je bent. Zo kan je altijd de map bekijken en de navigatie gebruiken zonder dat daar extra MB’s voor verrekend worden.

Houd bij wat je aan MB’s verbruikt

Er zijn verschillende apps beschikbaar die kunnen bijhouden wat je verbruikt aan MB’s per dag op je telefoon. Dit is handig wanneer je wilt weten hoeveel MB’s je bijvoorbeeld nog over hebt. Zo kan je rekening houden met de lengte van je reis en hoeveel MB’s je nog hebt om contact te hebben met het thuisfront.

Stel je telefooninstellingen goed in

Wanneer je op vakantie gaat is het verstandig om van te voren nog een back-up te maken van je telefoon. Dit kan handig zijn voor wanneer je telefoon bijvoorbeeld crasht op je vakantieadres. Ook is het verstandig om automatische synchronisatie van apps uit te zetten. Dit kan namelijk invloed hebben op je internetverbruik. Wanneer je hebt ingesteld dat je foto’s automatisch op internet worden opgeslagen op bijvoorbeeld Dropbox, kan je het beste instellen dat dat alleen kan gebeuren wanneer je in verbinding staat met WiFi voordat je op vakantie gaat.

Vakantie in Frankrijk