(advertentie)

Een dagje naar het strand, wat neem je mee?

Strand

Het is een heerlijk warme zomerdag aan de Spaanse costa’s en je besluit om lekker een dagje naar het strand te gaan. Geen vreemde keuze natuurlijk als je bij de costa’s op vakantie bent. Maar wat moet je nu allemaal precies mee nemen naar het strand? Met deze handige checklist weet je zeker dat je alle belangrijke strandspullen bij je hebt om zo te kunnen genieten van je stranddagje.

Heerlijk op vakantie naar de zon!

Strand checklist

Zonnebrandcrème
Op het strand is het vaak nog heter dan in de binnenstad. Er zijn weinig schaduwplekken en de zonnestralen zijn behoorlijk sterk. Daarom is het belangrijk dat je jezelf zo goed mogelijk beschermt door je in te smeren met zonnebrandcrème. Afhankelijk van de temperatuur en jouw huid kan je bepalen welke factor jij nodig hebt.

Parasol
Aangezien er dus weinig tot geen schaduw plekjes zijn op het strand is het toch wel belangrijk dat je hoofd voldoende kan afkoelen en even buiten de zon kan liggen. Daarom is het verstandig om een parasol mee te nemen. Een parasol zorgt voor voldoende schaduw en zo kan je af en toe even schuilen van de hitte.

Eten & drinken
Je bent waarschijnlijk wel de hele dag op het strand, neem daarom je eigen eten en drinken mee. Zo hoef je niet telkens terug te lopen naar je hotel of tent en weet je zeker dat je wat te eten of drinken bij je hebt voor het geval er geen strandtentjes aanwezig zijn.

Koelbox
Maar in die hitte zal je eten en drinken niet lang lekker blijven, warm eten kan snel bederven en warm drinken is nou niet echt verfrissend in de hitte. Koop een koelbox voor mee naar het strand. Hierin kan je je eten en drinken koel bewaren met behulp van koelelementen.

Handdoek
En vergeet natuurlijk je handdoek niet! Het is namelijk wel zo fijn om ergens op te kunnen zitten op strand. Het zand kan behoorlijk heet worden en een broek vol zand zit nou ook niet echt bepaald heel erg lekker.

zonvakantie