(advertentie)

Een auto-ongeluk op vakantie; wat nu?

Auto, Ongeluk

Op vakantie en onderweg naar je vakantiebestemming kan het je overkomen dat je te maken krijgt met een auto-ongeluk. Ongelukken gebeuren nu eenmaal overal. Als je een auto-ongeluk hebt gehad in het buitenland, is dit erg vervelend. In een onbekend land weet je niet zo goed wat je moet doen. Dit is vaak omdat je niet zo goed weet welke regels van toepassing zijn. Wij geven je handige tips voor als je te maken krijgt met een auto-ongeluk. Op deze manier weet je wat je moet doen als dit je tijdens je vakantie toch overkomt.

 • Onderzoek je autoverzekering
  Als je te maken krijgt met een auto-ongeluk, dan is het aan te raden om je verzekeraar hierover te informeren. De directe schade zal door je reisverzekering of autoverzekering vaak worden vergoed. Het is aan te raden om dit toch even na te vragen zodat je niet voor ongewenste verrassingen komt te staan. Na een auto-ongeluk kun je te maken krijgen met allerlei soorten schade. Als je slechts blikschade hebt, dan kun je deze relatief snel laten repareren. Zijn er gewonden? Dan zijn er weer andere stappen die je moet ondernemen.
 • Laat je auto repareren
  Als je met de auto op vakantie bent, dan wil je graag dat je auto zo snel mogelijk weer in goede staat is zodat jij je vakantie kunt doorzetten. Als het gaat om schade die je kunt repareren, dan is het belangrijk dat je dit wel doet. Het is namelijk niet verstandig om door te rijden met een kapotte achteruit of autospiegel. Je kunt bijvoorbeeld je autoruit laten repareren of een autospiegel laten vervangen. Op deze manier kun jij je vakantie op een veilige manier voortzetten.
 • Wet van het land
  Als je onderweg bent naar je vakantiebestemming, dan is het mogelijk dat je te maken krijgt met een auto-ongeluk. De wet van het land waar het ongeluk heeft plaatsgevonden is op dit moment dan van toepassing. Dit houdt ook in dat je een schadeclaim mogelijk op een andere manier moet indienen. Zorg ervoor dat je hier goed over wordt geïnformeerd in een taal die jij begrijpt.
 • Europees schadeformulier
  Als je op vakantie gaat naar een ander Europees land, dan is het aan te raden om het Europees Schadeformulier mee te nemen. Dit is een formulier die je ontvangt bij je autoverzekering. In alle landen heb je te maken met dezelfde vragen en indeling. Het is dus een standaardformulier wat door iedereen wordt gebruikt. Je hebt de mogelijkheid om dit formulier ook te downloaden in de AppStore. Dit is erg handig als je het formulier niet bij je hebt, maar deze toch nodig blijkt te hebben.
 • Verzamel gegevens
  Als je te maken krijgt met een ongeluk in het buitenland, is het aan te raden om vanaf het begin zoveel mogelijk informatie te verzamelen. Denk hierbij aan gegevens over de gebruiker en de bestuurder van het voertuig en de eigenaar. Bekijk ook of er eventueel getuigen zijn, indien dit wel het geval is, kun je ook hun gegevens noteren zodat ze eventueel een verklaring kunnen geven. Voor de verzekeraar is het erg handig om te beschikken over deze gegevens. Ook kun je eventueel foto’s nemen van de omgeving en de beschadigde auto’s zodat je beeldmateriaal hebt waar je op kunt terugvallen.

Aan de hand van bovenstaande informatie ben jij beter geïnformeerd indien je toch te maken krijgt met een auto-ongeluk op vakantie. Het is verstandig om je hier voor je vakantie al goed in te verdiepen zodat je op elk moment weet welke stappen je dient te ondernemen indien je hier mee te maken krijgt. Wij wensen je een veilige reis!

Vakantie in Frankrijk