(advertentie)

Boekingstips voor treintickets naar Brussel

Weekendje Brussel - Koninklijk Paleis

Wil jij Brussel een keer bezoeken? Kies dan voor de trein naar Brussel! Deze magische bestemming in België is goed bereikbaar met de InterCity of Thalys en je uitstapje kan direct beginnen. Je komt namelijk aan in hartje centrum met warenhuizen, winkelstraten, eetcafés en bezienswaardigheden binnen handbereik. Meer weten? Ontdek alles over het kopen van treintickets naar Brussel, de treinreis en enkele boekingstips.

Je favoriete stad bezoeken?

Enthousiast over een vakantie naar België?

Met de trein naar Brussel

Er vertrekken elke dag 16 treinen van InterCity Brussel vanuit Nederland. Daarnaast rijden er nog eens 14 treinen van Thalys naar Brussel Zuid. Met 30 directe treinen per dag is Brussel even goed bereikbaar als de meeste steden in Nederland.

InterCity naar Brussel

Er vertrekken elke dag 12 treinen vanaf Amsterdam Centraal. Deze rijden vervolgens via luchthaven Schiphol, Rotterdam Centraal en Breda naar Brussel. In België stopt de trein nog op een aantal stations. De totale reistijd komt hierdoor uit op 02.47 uur.  Het reserveren van een zitplaats is in deze trein niet mogelijk. De treinreis is daarmee vergelijkbaar met treinen van NS in Nederland. Een bijkomend voordeel hiervan is dat je ervoor kan kiezen om een trein later te pakken. Een ticket naar Brussel is wel gebonden aan een reisdag, traject en reisklasse, maar niet aan een trein of zitplaats.

Naast de 12 treinen vanuit Amsterdam, rijden er nog eens 4 vanuit Den Haag HS. Deze maakt vervolgens een stop op station Breda, waarna hij naar Brussel Zuid reist met een reistijd van 2.32 uur en een ticketprijs van slechts 21 euro.

Thalys naar Brussel-Zuid

Met de Thalys is de reis sneller, doordat er minder tussenstops zijn. Toch is er ook een nadeel. De Thalys stopt enkel op Brussel-Zuid, waarmee je niet direct in het centrum bent. Het kan wel handig zijn als je een hotel in de buurt van station Brussel-Zuid hebt geboekt. Ook kan je natuurlijk een regionale trein van Brussel Zuid naar Brussel Centraal pakken.

Per Thalys reis je al met een reistijd van 01.49 uur van Amsterdam CS naar Brussel Zuid. Tussenstops maakt de trein enkel op Schiphol, Rotterdam en Antwerpen.

Treinkaartjes naar Brussel kopen

Graag met de trein? Treinkaartjes naar Brussel koop je al voor 25 euro voor reisdagen op maandag tot en met donderdag. Reis je liever op vrijdag, zaterdag of zondag? Dan kost een treinticket naar Brussel al snel 33 euro. Kaartjes voor dit tarief zijn verkrijgbaar tot 7 dagen voor vertrek. Daarna stijgt de prijs naar 39 euro. Dit geldt alleen voor treinen van IC Brussel.

De ticketprijs van Thalys ligt iets hoger, namelijk op 29 euro. Dit zijn kaartjes met vroegboekkorting die enkel 3 tot 4 maanden voor vertrek verkrijgbaar zijn. Daarna stijgt de prijs tot wel 150 euro.

Enkele boekingstips

  1. Boek minimaal 7 dagen voor vertrek voor treintickets met het voordeligste tarief!
  2. Voer bij boekingen altijd het station bij jou in de buurt in.
  3. Boek online zonder boekingskosten