(advertentie)

Beleef je vakantie als een local

Spanje

Op vakantie gaan is heerlijk. Je leert een nieuw land en een nieuwe cultuur kennen. Toch blijf je natuurlijk een toerist die voornamelijk de toeristische plekken ziet. Daarom kan het erg leuk zijn om een land te gaan ervaren als een local. Zo krijg je veel meer mee van een bepaald land. Maar hoe kun je dit het beste doen? We geven je tips om je vakantie te beleven als een local.

Neem je tijd

Het probleem van veel toeristen is dat ze te weinig tijd op een bestemming hebben. Ze moeten een plek redelijk gehaast bekijken, omdat ze te veel willen doen in één vakantie. Hierdoor zien ze voornamelijk de toeristische attracties en niet de lokale dingen. Dit is logisch, want je gaat natuurlijk gemakkelijk voor de hoogtepunten. Probeer daarom eens je tijd te nemen op een bestemming. Leer een wijkje beter kennen, ga eens de zijstraatjes en lokale winkeltjes en restaurantjes in. Pak daarom niet een te breed gebied. En onthoud: je kan niet alles doen in korte tijd. Op deze manier zul je veel meer genieten van je reis en zie je de plekjes die je normaal niet zo snel zou zien.

Leer de taal

Het is altijd handig om de taal van bestemming te kunnen spreken. Dit brengt je veel verder. Maar wil je je vakantie echt beleven als een local, dan is dit bijna noodzakelijk. Als je de taal kent, kun je locals aanspreken en vragen om tips en onaangetaste plekjes. Hierdoor ontmoet je vaak bijzondere mensen en kom je op plekken waar je normaal nooit zou komen. Dit geldt zeker wanneer je voor langere periode op reis gaat. Een idee om een taal te leren is het doen van een taalcursus. Dit kan op verschillende bestemmingen.

Ga op pad met een local

Je leert een bestemming natuurlijk het allerbeste kennen als je op pad gaat met een local. Zo leer je niet alleen de onbekende plekken kennen, maar ook de gebruiken, gewoontes en tradities. Een local kan je alles vertellen over de plaatselijke cultuur. Hierdoor word je echt volledig in een cultuur opgenomen. Daarbij is het natuurlijk bijzonder als je vriendschappen opdoet met mensen die aan de andere kant van de wereld wonen. Tegenwoordig kun je goed contact onderhouden via bijvoorbeeld Skype. Op deze manier kun je je vakantie onvergetelijk maken.