(advertentie)

5 tips voor een ontspannen vakantie

Ontspanning op vakantie

Na een jaar hard werken is het weer tijd voor vakantie. Een periode waar je al maanden naar uitkeek om lekker te kunnen ontspannen en om even niet meer aan al de stress van thuis te denken. Maar hoe zorg je er eigenlijk voor dat je vakantie wel echt ontspannen is? Hier leg ik je in 5 tips uit hoe jij er voor kan zorgen dat je helemaal kan ontspannen op vakantie!

Goede voorbereiding

Een goede voorbereiding voordat je op vakantie gaat is belangrijk om een ontspannen vakantie te hebben. Zo hoef je niet meer over alles na te denken wanneer je eenmaal op je vakantiebestemming bent. Begin op tijd met het inpakken van je koffers zodat je ook nog genoeg tijd hebt om aankopen te doen van spullen die je nog niet in huis had voor je op vakantie gaat. Ook is het verstandig om tijdig afspraken te maken met bijvoorbeeld de buren over wat er met het huis gebeurd tijdens de vakantie dat je weg bent. Spreek bijvoorbeeld af dat zij de post voor je binnen leggen zodat het niet bij de deur blijft liggen, dit kan namelijk een teken zijn voor inbrekers dat je op vakantie bent.

Laat je werk thuis

Niets is meer onprettig dan herinnert worden aan het drukke werk dat je juist thuis hebt achtergelaten. Laat het dus ook echt thuis en neem het niet mee op vakantie. Zorg dat je al je werk hebt afgehandeld voordat je op vakantie gaat, dit voorkomt dat je er aan gaat denken als je op vakantie bent. Wat ook erg handig is als je op vakantie bent is dat je mail wordt opgevangen door een andere collega, dit voorkomt dat je op je vakantieadres je mail hoeft bij te houden. Wanner dit niet mogelijk is kan je er ook voor kiezen dat je mail automatisch antwoord met een mailtje dat je afwezig bent in die periode.

Neem tijd voor jezelf

Het is ook op vakantie belangrijk om de tijd voor jezelf te nemen. Dit zorgt namelijk voor een extra ontspanning tijdens een vakantie. Lees bijvoorbeeld ’s avonds nog een boek of maak een wandeling. Wat ook heel goed werkt om te ontspannen, is om een serie of film te kijken. Door middel van een VPN verbinding kan je ook op je vakantie bestemming nog steeds naar je favoriete Nederlandse films en series kijken.

Plan activiteiten in

Wanneer je op vakantie gaat met je gezin, kan het voorkomen dat iedereen wat anders wil doen op vakantie. Plan daarom van te voren in welke activiteiten er gedaan worden op een dag om zo teleurstellingen te voorkomen. Het is ook niet erg om dingen alleen te doen, dit zorgt er voor dat er ook minder irritaties gaan optreden als je iets gaat doen wat je niet leuk vind.

Geniet van de omgeving

Je bent tenslotte niet voor niets op vakantie, het is dus zonde als je niet van de omgeving gaat genieten. Maak een wandeling door de bossen van je bestemming, bezoek leuke markten in steden of dorpjes of loop een mooie strandwandeling. Dit zijn allemaal dingen die je kan doen om meer rust te krijgen en je meer ontspannen te voelen.

Vakantie in Frankrijk