(advertentie)

3 redenen waarom een reisverzekering belangrijk is

Verzekering

Ben jij op het moment je vlucht aan het boeken, maar twijfel je of je überhaupt wel een reisverzekering nodig hebt? Je mag hopen dat het nooit nodig is om verzekerd te zijn, maar het is helaas vaker nodig dan je wellicht verwacht. Dus het is aan te raden om hoe dan ook een reisverzekering af te sluiten, onafhankelijk van de duur van je reis. Alles kan immers gebeuren, op ieder moment. Bekijk de onderstaande 5 redenen waarom een reisverzekering erg belangrijk kan zijn.

Reden 1 – Ziekte of ongeval

Ziekte of ongeval is de grootste reden voor het afsluiten van een passende reisverzekering en veel mensen denken ook dat dit het enige is waar een reisverzekering goed voor kan zijn. Niets is echter minder waar. Hoewel medische voorzieningen in het buitenland erg duur kunnen zijn, is dit lang niet de enige reden waarom je ooit een reisverzekering af zou moeten sluiten. De redenen voor een reisverzekering lopen uiteen, maar alleen voor ziekte of ongeval is het al een erg belangrijke verzekering. De verzekering is daarnaast helemaal niet duur en wordt gebaseerd op het totaal aantal dagen dat je in het buitenland zult zijn.

Reden 2 – Diefstal of schade

Diefstal of schade is nog iets wat gedekt wordt door je reisverzekering en is dus een additionele belangrijke reden voor het afsluiten van een reisverzekering terwijl je op vakantie bent. Je kent immers de verhalen- en vele waarschuwingen wel over zakkenrollers in het buitenland, voornamelijk in de grote steden. Als je portemonnee in zo’n geval wordt gestolen is een reisverzekering geen overbodige luxe.

Ook bij simpele schade kan je een groot deel van je kosten vergoed krijgen door de reisverzekeraar. Laat je jouw iPhone bijvoorbeeld vallen terwijl je op vakantie bent? Dan kan je enige kosten die je voor de iPhone reparatie zou moeten verstrekken vergoed krijgen. Dit is echter sterk afhankelijk van de aanleiding van de schade. Wanneer je dit met opzet hebt veroorzaakt zul je niets vergoedt krijgen. Daarnaast heb je ook te maken met een eigen risico bedrag, de reisverzekering dekt dus niet het gehele bedrag. Indien je jouw smartphone toch graag volledig wilt laten verzekeren op vakantie kun je het beste nagaan welke verzekeraar het standaard dekt en tot welk maximaal bedrag dit gedekt wordt. Op deze manier weet je zeker dat de gehele kosten van jouw reparatie gedekt worden.

Reden 3 – Langer verblijf

Ook kan er sprake zijn van een calamiteit of andere reden waardoor je langer in het vakantieland zult moeten verblijven. Dit kan bijvoorbeeld iets simpels zijn als een geannuleerde vlucht, waardoor je een dag langer in het hotel zult moeten verblijven. Maar ook wanneer er bijvoorbeeld een aardbeving of heftige storm is waardoor vluchten niet mogen vertrekken of je niet in de gelegenheid bent om vervoer te regelen naar het vliegveld.

Aarzel je nog steeds over het afsluiten van een reisverzekering voor jouw vakantie? Korte of lange vakantie, het maakt vrij weinig uit, een ongeluk zit namelijk in een kort hoekje. Vraag aan jezelf; zal deze +/- €1,50 per dag er voor zorgen dat ik niet meer optimaal kan genieten van mijn vakantie? Of zal ik voor de zekerheid maar een reisverzekering afsluiten in het geval dat er wel iets gebeurt? Medische hulp, diefstal, langer verblijf, de kosten kunnen hoog oplopen zonder passende reisverzekering.