(advertentie)

10 tips voor als je met je pasgeboren baby op vakantie gaat

Baby

Als je op vakantie gaat met je pasgeboren baby is het natuurlijk wel belangrijk dat je met een aantal factoren rekening houd. Hieronder zullen we 10 tips uitlichten die van cruciaal belang zijn waardoor jij met een gerust hart op vakantie kunt gaan.

1. Kijk altijd naar de inentingen

Het is altijd goed om te kijken naar de inentingen voor jouw baby als je op vakantie gaat. Hierbij is het verstandig om naar de GGD te gaan en om te overleggen met de huisarts welke prikken nodig zijn als je met je baby op vakantie gaat. Je wilt natuurlijk ziektes voorkomen voor je pasgeboren baby.

2. Vraag altijd naar een slaapplek voor de baby

Het is altijd verstandig om van te voren te vragen of er een weekend bedje aanwezig is. Je wilt natuurlijk niet met je baby op vakantie gaan en er later achter komen dat er geen bed is voor jouw baby.

3. Denk aan alle spullen die je nodig hebt

Het is echt goed dat je aan je spullen denkt voordat je besluit om op vakantie te gaan. Je wilt natuurlijk wel dat je alle spullen hebt als je op vakantie gaat. Mocht je bepaalde spullen vergeten, dan is het maar de vraag of je die daar nog kunt kopen.

4. Denk aan een zonneschermpje

Het is goed om te denken aan een zonneschermpje. Een baby mag niet continue blootgesteld worden aan zonlicht. Een zonneschermpje kan hierbij een passende oplossing bieden.

5. Voldoende speelgoed

Het is ook goed om voldoende speelgoed mee te nemen voor het pasgeboren kind. Je wilt er natuurlijk wel voor zorgen dat een baby zich op zijn gemak voelt in het buitenland.

6. In de zon? Smeren!

Als je met je kind in de zon gaat, dan is het echt aan te raden om jouw kind goed in te smeren. Een babyhuidje is nog vers en je wilt natuurlijk niet dat deze op jonge leeftijd al beschadigd wordt.

7. Slaapritueel

Het is goed om je slaapritueel op vakantie ook voort te zetten. Hierdoor leert de baby op regelmatige tijden te slapen en dat is enorm belangrijk.

8. Pak de koffers alleen in

Het is aan te raden om de koffers alleen in te pakken en niet in het bijzijn van je kind. Hij ziet dan dat je weggaat en dit kan paniek veroorzaken.

9. Denk aan zwembandjes

Het is altijd goed om zwembandjes te dragen als je besluit om op vakantie te gaan. Je pasgeboren baby kan nog niet zwemmen en hierbij is het dus goed dat je zwembandjes mee neemt. Je wilt natuurlijk wel samen gezellig het water ingaan!

10. Een passende kinderwagen

Het is ook goed om een kinderwagen mee te nemen die geschikt is voor op vakantie. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan Easywalker kinderwagens. Dit is de ideale kinderwagen voor op vakantie en zeker een aanrader!