(advertentie)

Vakantie in Zwitserland

Zwitserland VakantieZwitserland, officieel de Zwitserse Bondsstaat, is een land in het midden van Europa. Het land heeft ongeveer 8 miljoen inwoners en is een klein stukje groter dan Nederland. Bern is de bondsstad van Zwitserland en vervult hiermee de rol van de hoofdstad. Het grootste gedeelte van Zwitserland bestaat uit berglandschappen. Slechts 30% van het land is vlak of heuvelachtig en op dit stuk woont het grootste gedeelte van de inwoners van Zwitserland.

Klimaat Zwitserland

Het klimaat in Zwitserland is op te delen in 3 klimaten. Een hooggebergteklimaat in de hoge bergen, een landklimaat in de middelhoge en lage bergen en in het puntje dat grenst aan Italië een mediterraan klimaat. In de zomermaanden is het in de laaggelegen delen van Zwitserland erg lekker weer. In de maanden juni, juli en augustus is de gemiddelde temperatuur zo’n 24°C. Een prettig weertje om lekker te wandelen door Zwitserland. Op de hoge bergen is het in de zomer een heel stuk minder warm. De gemiddelde temperatuur is dan hoog in Zwitserland ongeveer 10°C. In de wintermaanden is het in een groot deel van Zwitserland een heel stuk kouder. Temperaturen ver onder het vriespunt komen vaak voor. In de winter is er veel kans op sneeuw en ijzel in grote delen van het land. De beste reisperiode voor een vakantie in Zwitserland ligt heel erg aan de besteding en bestemming van de vakantie. Ga je voor wintersportvakantie, dan zijn de wintermaanden december en januari ideale vakantiemaanden. Ga je op vakantie naar Zwitserland voor wandeltochten en huttentochten, dan zijn de maanden mei t/m september goede maanden.

Zwitserland als vakantieland

Vakantie in ZwitserlandEen vakantie in Zwitserland heeft veel te bieden. In de winter is er volop de mogelijkheid om te genieten van een wintersport. Er zijn vele pistes waarop geskied en gesnowboard wordt, maar ook sleeën is populair! In de zomer is een vakantie in Zwitserland ook zeker aan te raden. Er zijn veel mogelijkheden voor een actieve vakantie in de bergen, zo kunt u canyonen, bergbeklimmen, mountainbiken, gletsjertochten maken, abseilen en nog veel meer.

Rondreis door Zwitserland

Naast de actieve vakanties, is een rondreis door Zwitserland ook één van de mogelijkheden. Dit kan gedaan worden door een huttentocht door de bergen of een treinrit door het land te maken. Een vakantie in Zwitserland is dus voornamelijk actief, maar je kunt er ook tot rust komen in een huisje in de bergen. Een punt om rekening mee te houden tijdens een vakantie in Zwitserland is dat de prijzen over het algemeen wat hoger zijn dan in andere Europese landen, maar daar tegen over staat dat de kwaliteit wel erg goed is.

Let op: In Zwitserland betalen ze met de Zwitserse frank. De euro is dus geen betaalmiddel tijdens je vakantie in Zwitserland!

Lees meer over het onderwerp "Zwitserland"
Vakantie aan de Bodensee

Vakantie aan de Bodensee

De Bodensee, of het Bodenmeer, is het grootse meer in Duitsland met zoetwater. Het meer grenst aan zowel Duitsland, Zwitserland als Oostenrijk en is 536 km2. Het Bodenmeer is 74 kilometer lang en op het breedste punt 15 kilometer breed….

Lees verder
Vacanceselect

Vacanceselect

Vacanceselect is een reisorganisatie die autovakanties naar 15 populaire Europese bestemmingen rechtstreeks aan de consument verkoopt. In het aanbod van reisaanbieder Vacanceselect vind je uitsluitend kwaliteitsaccommodaties: campings, vakantieparken, huizen en villa’s.

Direct bekijken Lees meer
Huttentocht Zwitserland

Huttentocht Zwitserland

Zwitserland, het land van prachtige natuur en heel veel bergen. 70% van het hele landschap van Zwitserland bestaat uit bergen, dit land is dus perfect voor een huttentocht. Het land heeft meerdere gebergtes en er zijn ook vele hutten, die…

Lees verder
Stedentrip Bern

Stedentrip Bern

Bern is de bondsstad van Zwitserland, hiermee vervult de stad de rol van hoofdstad. De stad telt meer dan 130.000 inwoners en is hiermee het vierde grootste land van Zwitserland. De stad is niet erg groot, maar heeft wel veel te…

Lees verder
Skiën op de Belalp in Wallis

Skiën op de Belalp in Wallis

Als u op zoek bent naar een sneeuwzeker skigebied dat overzichtelijk genoeg is om kinderen mee te nemen en tegelijk voldoende uitdaging biedt voor ervaren skiërs, dan is de Belalp een ideale mogelijkheid. Gelegen op 2.100 meter in het Unesco…

Lees verder
zonvakantie