(advertentie)

Het schilderachtige dorpje Fjällbacka in Zweden

De Weereilanden Vaderoarna

Fjällbacka is een pittoresk kustplaatsje met 812 inwoners in het westen van Zweden op nog geen 1,5 uur rijden van de mooie stad Göteborg. Fjällbacka behoort tot de gemeente Tanum, in de provincie Vastra Gotalands Ian. Fjällbacka is de laatste jaren enorm populair geworden onder toeristen. Dit pittoreske vissersdorp heeft ontzettend veel sfeer. De houten huisjes, het water en de mooie berg Vetteberget maken Fjällbacka in Zweden tot een populair toeristisch dorp. De populariteit is mede te danken aan schrijfster Camilla Läckberg en haar boeken die zich afspelen in de omgeving van dit vissersdorp. Veel toeristen komen jaarlijks naar dit populaire, idyllische dorp. Wat maakt het zo toeristisch? Wat is er te doen in Fjällbacka? Zijn er speciale routes rondom de belangrijkste plekken uit de boeken van Camilla Läckberg? Waar kan ik overnachten in Fjällbacka? Wat zijn de leukste bezienswaardigheden? Lees hier alles over het pittoreske plaatsje Fjällbacka in Zweden.

Vakantie naar Fjällbacka boeken? Aanbiedingen bekijken

Fjällbacka van Camilla Läckberg

De auteur Camilla Läckberg, bekend van onder andere de boeken Leeuwentemmer, Engeleneiland en Oorlogskind, is geboren en opgegroeid in het dorpje Fjällbacka. Haar populaire misdaadboeken spelen zich af in dit kustplaatsje. De zesdelige televisieserie Fjällbacka Murders, gebaseerd op personages uit de boeken van Camilla Läckberg, speelt zich eveneens in dit mooie dorpje af. Veel toeristen komen jaarlijks naar dit dorp om alle spannende verhalen te beleven. Of je nou fan bent van de boeken van Camilla Läckberg of niet, het is erg leuk om rond te wandelen langs scenes uit haar boeken. Er is een speciale tour uitgestippeld zodat je alle leuke en spannende plekjes ziet. De route van de tour is te verkrijgen bij de plaatselijke VVV.

Wat te doen in Fjällbacka?

In het mooie dorp Fjällbacka is van alles te doen.

  • Als je om je heen kijkt, zie je meteen de Vetteberget. Van boven op de berg heb je een prachtig uitzicht over de stad en alle eilanden eromheen. Vetteberget is opgedeeld in twee delen: Stora (groot) en Lilla (klein). Tussen Groot Vetteberget en Klein Vetteberget zit de kloof Kungsklyftan. Deze kloof heeft enorme stukken rots ingeklemd als een soort dak.
  • Fjällbacka heeft een prachtige, gezellige haven waar je doorheen kunt wandelen. In de haven is het, zeker in de zomer erg druk. Op de terrasjes om de haven heen kan je even ontspannen en genieten van een lekker drankje. Ga vanuit de haven mee met een vissersboot en vang je eigen vis of kreeft die je later die dag heerlijk kunt opeten!
  • Vanuit Fjällbacka is het mogelijk om te kajakken langs zeehonden en andere zeedieren, een onvergetelijke ervaring.
  • Wandel door de mooie natuur in de omgeving van dit schilderachtige dorp.

Overnachten in Fjällbacka

Overnachten in Fjällbacka kan op verschillende locaties. Er zijn vakantiehuizen, appartementen, bed & breakfast en hotels in Fjällbacka in allerlei prijsklasse. Van goedkope hostels of een goedkope jeugdherberg tot een luxe suite in een chique hotel. Houd er rekening mee dat het een toeristische dorp is. Zeker in het hoogseizoen is het er druk en zijn verschillende hotels in Fjällbacka vol. Plan je overnachting op tijd, of overweeg om een overnachting in de buurt te reserveren.

Camping

Liever kamperen? Ongeveer 1 kilometer buiten Fjällbacka ligt Camping Fjälbacka. Op deze camping kan je zowel met de tent als met een caravan of camper terecht. De camping ligt aan Bohuslän Kust, hier kan je heerlijk zwemmen in de zee! Naast een groot kampeerveld, verhuurd de camping ook huisjes waar je kunt overnachten.

TIP: Bekijk de pagina over Reisorganisaties en ontdek welke organisatie vakanties naar Zweden organiseert. Op deze pagina kan je verder selecteren of je wilt overnachten op een camping of liever in een hotel. 

Weereilanden Väderöarna

De Weereilanden VaderoarnaDe archipel Fjällbacka bestaat uit 365 kleine eilandjes, de zogenoemde Weereilanden, Väderöarna op zijn Zweeds. Väderöarna is een beschermd natuurgebied en dat is niet voor niets, het is er prachtig! Het is super leuk om een boottrip naar deze bijzondere Väderöarna eilanden te maken.

Valön

Ga bijvoorbeeld naar het eiland Valön, op nog geen 600 meter van Fjällbacka. Vanuit Fjällbacka gaat er een paar keer per dag een veerboot naar dit prachtige eilandje. Het eiland Valön is ongeveer 1 kilometer lang en het hoogste punt is zo’n 72 meter hoog. Op dit 72 meter hoge punt (Valo Saddles) heb je een prachtig uitzicht over Skagerrak, een deel van de Atlantische Oceaan. Op Valön vind je onder andere een indrukwekkend mooi natuurgebied. De rust, het water en de natuur maken het tot een klein paradijsje. Op het eiland Valön leven veel schaaldieren en vissen. Je kunt deze spotten door middel van een schaaldiersafari.

Storö

Naast het eiland Valön is het eiland Storö ook een aanrader. Ook hier ervaar je ontzettend veel rust, frisse lucht en ruimte. De Väderöarna zijn een indrukwekkende verademing!

Zoals je leest, er is van alles te doen rond het schilderachtige vissersdorpje Fjällbacka.

photo by: catxalot