(advertentie)

Vakantie in Zweden

Vakantie in ZwedenZweden, officieel het Koninkrijk Zweden is een prachtig land in Scandinavië. Dit land in Noord-Europa is ongeveer 11 keer zo groot als Nederland en telt zo’n 9,1 miljoen inwoners. Ten westen van Zweden ligt Noorwegen en ten oosten Finland. Kenmerkend voor Zweden is de natuur, de vrije ruimte, de frisse lucht en het schone water. In totaal zijn er zo’n 96.000 meren waar je door het schone water, heerlijk in kunt zwemmen of watersporten. Tijdens een vakantie in Zweden is er voor ieder wat wils. Je kunt genieten van de natuur, van cultuur, van musea en er zijn verschillende steden waar je naar hartenlust kunt winkelen. Deze combinatie maakt Zweden tot een heerlijk vakantieland.

Klimaat in Zweden

Zweden is van noord naar zuid 1500 km lang, hierdoor vind je in het land 3 verschillende klimaten. In het zuiden zijn er in de zomer dagen dat het 30 graden is, terwijl je in de winter niet gek op moet kijken als je -29 graden ziet staan op de thermometer. Zuid Zweden kent vier á vijf zomermaanden per jaar. In juli en augustus zijn de weersomstandigheden erg prettig om je vakantie in Zweden door te brengen. Richting het midden en noorden van Zweden komen er steeds minder zomermaanden. Al kunnen de temperaturen in Lapland nog steeds boven de 30 graden Celsius uit komen. Hoe meer je richting de Noordpool reist, hoe extremer het weer wordt. Hier tref je lange zomeravonden en kille winternachten. De beste reistijd voor een vakantie in Zweden zijn de zomermaanden.

Natuur van Zweden

Vakantie in Zweden HuizenNatuurliefhebbers zullen zich verwonderen over de prachtige natuur die Zweden te bieden heeft. De naaldbossen, de meren, de wijdste weilanden, Zweden heeft het allemaal.  De natuur wordt beschermd door de overheid door middel van natuurreservaten en nationale parken. Dit zorgt ervoor dat de kans bestaat dat je een eland tegenkomt in de natuur. Ook visliefhebbers kunnen hun hart ophalen met de vele visplekken die Zweden rijk is. In Norbotten, in het noorden van Zweden, is er gelegenheid tot diepzeevissen.

Bijzonder tijdens een vakantie in Zweden

De Hoge Kust in Zweden staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit prachtige landschap ligt over de hele breedte van Zweden en heeft het nationale park Skuleskogen in het midden.  Het kenmerkt zich door de steile granieten kliffen. Dit gebied verandert nog steeds, eilanden verdwijnen en eilanden ontstaan. Deze kust is het beste te voet of per fiets te bewonderen, al zijn er ook routes zodat je vanuit de auto kunt genieten van dit unieke landschap tijdens je vakantie in Zweden.

Activiteiten vakantie in Zweden

Vakantie in Zweden FietsenTijdens een vakantie in Zweden zijn veel afwisselende dingen te doen. Zo is een stedentrip naar Stockholm of Göteborg met de vele eilanden een aanrader. In deze steden vind je veel oude en moderne gebouwen, veel cultuur, musea en uiteraard veel winkels. Fietsen is in Zweden erg populair. Huur een dag fietsen en geniet van de natuur, de meren en de houten huizen om je heen. Of neem tijdens je vakantie in Zweden een kijkje in Jokkmokk en ontdek in dit oude dorp de Lapse cultuur en de 70 kegelvormige Lapse hutten.

Lees meer over het onderwerp "Zweden"
Populaire vakantiebestemmingen in Zweden

Populaire vakantiebestemmingen in Zweden

Scandinavië, misschien wel de koudste landen van Europa maar zeker de mooiste. Met de uitgestrekte stranden en grote naaldbossen is Zweden een uniek land van alle andere Europese landen. Er zijn altijd genoeg dingen te doen en te beleven, van…

Lees verder
CruiseTravel – Cruisereizen van ANWB

CruiseTravel – Cruisereizen van ANWB

CruiseTravel is onderdeel van ANWB en biedt cruisevakanties naar plekken over de hele wereld. Bij CruiseTravel vind je cruises binnen Europa, maar ook verdere bestemmingen zoals Alaska, de Verenigde Staten of Azië.

Direct bekijken Lees meer
Het schilderachtige dorpje Fjällbacka in Zweden

Het schilderachtige dorpje Fjällbacka in Zweden

Fjällbacka is een pittoresk kustplaatsje met 812 inwoners in het westen van Zweden op nog geen 1,5 uur rijden van de mooie stad Göteborg. Fjällbacka behoort tot de gemeente Tanum, in de provincie Vastra Gotalands Ian. Fjällbacka is de laatste…

Lees verder
Stedentrip naar Stockholm

Stedentrip naar Stockholm

Bij een stedentrip denk je misschien niet meteen aan de hoofdstad van Zweden, maar Stockholm is zeker de moeite waard om te bezoeken. Stockholm bestaat uit 14 eilanden gelegen in het Mälarmeer. Tijdens een bezoek aan deze mooie stad kom je…

Lees verder