(advertentie)

Waarom een vakantie naar Zuid-Afrika geweldig is!

zuid-afrika

Zuid-Afrika is een erg divers vakantieland. Inmiddels ben ik er al drie keer geweest en ik vertel je graag waarom een vakantie naar Zuid-Afrika geweldig is!

Op vakantie naar een verre bestemming?

Geen jetlag

Het is best een stukje vliegen naar Zuid-Afrika toe. Met een rechtstreekste vlucht doe je er ongeveer 11 á 12 uur over. Maar je zult geen jetlag hebben! Dat komt doordat in onze zomer (winter in Zuid-Afrika) er geen tijdsverschil is en in onze winter (zomer in Zuid-Afrika) is het verschil maar een uurtje.

De natuur

De natuur in Zuid-Afrika is prachtig! Tijdens een safari in het bekende Krugerpark, of één van de kleinere safari parken heb je de kans om de Big 5 te spotten. Je kunt in veel parken ervoor kiezen om met je eigen auto er doorheen te rijden of een safari te boeken.

Als je op zoek bent naar wandelingen in een bergachtig gebied, is Drakensbergen het mooiste gebied. Vanaf daar kun je zelfs voor een dagje een ander land bezoeken, namelijk Lesotho.

Als je een huurauto hebt dan kun je de Tuinroute, de Panorama route en de weg naar Oudshoorn niet missen. Je komt daarbij langs indrukwekkende watervallen, een prachtige canyon, bossen, brede zandstranden en de dorre natuur rondom Oudshoorn die bekend staat om zijn stokstaartjes en struisvogels.

Lekkere wijn

In Zuid-Afrika wordt er goede wijn gemaakt, die ook nog eens heel betaalbaar is. Tijdens je vakantie kun je dus overal lekkere wijn drinken. Ook een aanrader is om de streken Stellenbosch, Constantia, Franshoek en Paarl te bezoeken. Je rijdt daar door de wijnlanderijen heen, ziet de mooiste oude wijn boerderijen en kunt genieten van wijnproeverijen.

Rondreizen met een huurauto

Zuid-Afrika kun je prima ontdekken met een huurauto. Je hebt dan alle vrijheid om je eigen route uit te stippelen en je kunt stoppen waar je wilt. De wegen zijn over het algemeen goed en in Zuid-Afrika rijden ze relaxt. Je zult wel even moeten wennen aan het links rijden, maar dat went snel!

Mocht je liever geen auto huren, dan is het natuurlijk mogelijk om een rondreis te boeken of met de Baz backpackersbus door het land te reizen. Reizen door Zuid-Afrika is dus voor iedereen mogelijk!