(advertentie)

Unieke activiteiten in Zuid Afrika

Boulders Beach Zuid Afrika

Staat Zuid Afrika hoog op jouw verlanglijstje als dé bestemming die je ooit eens wilt zien? Dan is het handig om te weten wat de belangrijkste bezienswaardigheden van het land zijn. Met unieke activiteiten maak je jouw reis naar Zuid Afrika zoveel leuker! Daarom vind je hieronder activiteiten en excursies die jouw tijd in Zuid Afrika extra bijzonder maken. Laat je verrassen door deze gave activiteiten voor een roadtrip naar Zuid Afrika!  

Op vakantie naar een verre bestemming?

1. Strandbezoek aan Boulders Beach 

Boulders Beach is een bijzonder strand in Zuid-Afrika, gelegen nabij het stadje Simon’s Town aan de oostkust van het Kaapse Schiereiland. Dit strand staat bekend om de kolonie Afrikaanse pinguïns die daar leven en waar bezoekers tussendoor kunnen lopen. Het is een populaire bestemming om vanuit Kaapstad te bezoeken en biedt een unieke kans om deze bedreigde diersoort van dichtbij te zien en te fotograferen. Boulders Beach ligt in een beschutte baai met helder water en wit zand, omgeven door granieten rotsen. Het is ook een populaire plek om te zwemmen en te zonnebaden. Het strand is doorgaans het hele jaar door open voor bezoekers, maar het kan soms worden afgesloten vanwege het broedseizoen van de pinguïns.

2. Meehelpen op een struisvogelboerderij 

Oudtshoorn is een stadje in de provincie West-Kaap in Zuid-Afrika en staat bekend om zijn struisvogelboerderijen. De grootste en meest populaire struisvogelboerderij in de omgeving van Oudtshoorn is de Cango Ostrich Farm. Op de Cango Ostrich Farm kun je een rondleiding krijgen over de boerderij en meer te weten komen over de geschiedenis, gewoonten en leefomgeving van de struisvogels. Je kunt de vogels van dichtbij bekijken, evenals de gelegde eieren, maar ook een handje meehelpen op de boerderij door de struisvogels te voeren. Tip: combineer deze activiteit met een bezoek aan één van de mooiste grotten van Zuid-Afrika: de Cango Caves. 

3. Op krokodillentour in St. Lucia 

St. Lucia is een kustplaats in het oosten van Zuid-Afrika, gelegen in de provincie KwaZulu-Natal. Het is gelegen aan de monding van het iSimangaliso Wetland Park, een UNESCO Werelderfgoedlocatie en één van de grootste beschermde natuurgebieden in Afrika. Dit park beslaat een enorm gebied met diverse ecosystemen, waaronder stranden, mangroven, moerassen, bossen en graslanden. Het park is de thuisbasis van talloze soorten wilde dieren, waaronder voornamelijk nijlpaarden en krokodillen. Stap aan boord van een boot die je de uithoeken van dit natuurpark laat zien en sta oog in oog met krokodillen! 

4. Ontdek Soweto in Johannesburg 

Soweto is een township in Johannesburg dat internationaal bekend is geworden vanwege de rol die het heeft gespeeld in de antiapartheidsbeweging. Vandaag de dag is het een bloeiende en bruisende gemeenschap, met veel lokale bedrijven, restaurants en culturele attracties. Er zijn verschillende organisaties en touroperators die rondleidingen door Soweto aanbieden, waarbij bezoekers een inzicht krijgen in de rijke geschiedenis en cultuur van het gebied. Een populaire manier om Soweto te verkennen is per fiets of te voet, met een lokale gids die je langs historische locaties en culturele bezienswaardigheden leidt. Een onmisbare stop is het Mandela House, waar Nelson Mandela woonde voordat hij werd gearresteerd.

5. Ziplinen in Tsitsikamma National Park 

Het Tsitsikamma National Park, gelegen aan de Tuinroute, biedt een prachtig landschap van bossen, kliffen en uitzichten over zee. Het is een populaire bestemming voor liefhebbers van outdoor-activiteiten. Een van de meest opwindende dingen om te doen in Tsitsikamma is ziplinen over de Kruisrivier. Het ziplinen over de Kruisrivier is een avontuurlijke activiteit waarbij je op hoge snelheid over de rivier vliegt, terwijl je geniet van de adembenemende uitzichten over de vallei en het bos eromheen. Tijdens de zipline-ervaring, die ongeveer 2 tot 3 uur duurt, zoef je over tien verschillende ziplines met verschillende lengtes, variërend van 100 tot 211 meter lang. Je vliegt over de rivier en door de vallei, waarbij je de kans krijgt om enkele van de meest prachtige landschappen van Tsitsikamma te zien. Je wordt begeleid door ervaren gidsen die je veiligheid en comfort tijdens de hele activiteit garanderen. Het ziplinen is geschikt voor bijna alle leeftijden en is een geweldige manier om de adembenemende schoonheid van Tsitsikamma te ervaren op een opwindende en unieke manier. 

Tsitsikamma National Park