(advertentie)

Kruger National Park – Zuid-Afrika

Kruger National Park

Het Kruger National Park in Zuid-Afrika is een beschermd natuurgebied van zo’n 2 miljoen hectare. In dit enorme gebied kom je  veel bijzondere flora en fauna tegen. Zo vind je in het Krugerpark wel 336 verschillende soorten bomen, waaronder ook de bekende baobab. Ook heeft het Krugerpark een indrukwekkend aantal verschillende dieren: bijna 150 zoogdiersoorten, ruim 500 verschillende vogels, zo’n 50 soorten vissen, 34  verschillende amfibieën en bijna 120 reptielsoorten.

De mooiste natuureizen - ver en dichtbij!

Op vakantie naar een verre bestemming?

Activiteiten in het Krugerpark

In het Krugerpark in Zuid-Afrika is enorm veel te doen. Zo kun je bijvoorbeeld dieren gaan spotten, zoals de ‘Big Five’, die bestaat uit de leeuw, het luipaard, de olifant, de neushoorn en de buffel. Ook kun je op zoek naar de ‘Five Trees’  en de ‘Birding Big Six’.

Krugerpark Zuid-AfrikaEr zijn vele manieren om het Krugerpark te ontdekken. Je kunt bijvoorbeeld meedoen aan een Backpack traject: het ‘Lonely Bull Back Packing Traject’. Dit duurt vier dagen en drie nachten, een echte aanrader als je Zuid-Afrika wilt ontdekken. Ook kun je het Krugerpark bewonderen door mee te gaan met de ‘Wilderness Trail’, hier overnacht je drie nachten in verschillende kampen en overdag ontdek je de prachtige natuur te voet onder leiding van ervaren gidsen.

Voor degenen die Zuid-Afrika liever op een andere manier ontdekken zijn er ook mogelijkheden om dit met een auto te doen. Zo kun je meedoen met ‘Park en Ride’, waar je de Big Five kunt spotten en de ‘Adventure Trail’, waar je in zelden bezochte gebieden van het Krugerpark komt.

Ook kun je de natuur van Zuid-Afrika fietsend bewonderen. Er zijn mountainbike trajecten aangelegd, waar je op een fantastische manier het Krugerpark kunt ontdekken. Het Krugerpark heeft echter nog veel meer te bieden, je kunt er golfen, zwemmen, picknicken (op aangewezen plaatsen) en zelfs je bruiloft houden!

Kruger National Park zebras South Africa WildlifeCultuur van Zuid-Afrika in het Krugerpark

In het Krugerpark zijn veel overblijfselen gevonden van de vroegere bewoners van Zuid-Afrika. Er zijn maar liefst meer dan 250 plekken die gemarkeerd zijn als historisch erfgoed. Er zijn nederzettingen gevonden van mensen uit de IJzertijd en ook zijn er historische gebouwen ontdekt, zoals de Albansi Ruïne. Deze historische plekken zijn zeker een bezoekje waard tijdens je verblijf in Zuid-Afrika.

Klimaat in het Krugerpark

Het klimaat is het Krugerpark is subtropisch. Zuid-Afrika heeft warme, vochtige zomers, die lopen van oktober tot en met maart. Door de regenval verandert het park in een waar paradijs van prachtige bloemen. Helaas zijn de dieren dan door de dichtere begroeiing wat moeilijker te zien.

Van April tot September is de temperatuur wat aangenamer in Zuid-Afrika. Het is daar dan winter en dat betekent warme, droge dagen en koele nachten. Neem daarom ook warme kleding mee als je het Kruger National Park in deze tijd bezoekt.

Overnachten in Kruger National Park

UiteraarKruger National Park sunset South Africad is het mogelijk om in het Krugerpark te overnachten. Doordat er niet veel verlichting is komt de sterrenhemel van Zuid-Afrika helemaal tot zijn recht, wat zorgt voor een onvergetelijke ervaring!

Er zijn verschillende opties wanneer je overnacht in het Krugerpark. Zo kun je kamperen op verschillende aangewezen plekken. Ook zijn er ingerichte huisjes en tenten. Voor degenen die na de wildernis van het Krugerpark toe zijn aan comfort, zijn er ook nog luxueus ingerichte huisjes.

photo by: Heather Dowd,