(advertentie)

Vakantie naar Zimbabwe

Harare in ZimbabweEen vakantie naar Zimbabwe, dat belooft een groot avontuur te worden. Zimbabwe is een land in het zuiden van Afrika. Republiek Zimbabwe grenst aan Zambia, Mozambique, Zuid-Afrika en Botswana. Het land is ruim 390 duizend km2 groot, een enorm groot land dus. In totaal wonen er ruim 13,7 miljoen inwoners, waarvan de meeste in de hoofdstad Harare wonen. Het hoogtepunt voor velen die op vakantie naar Zimbabwe gaan is de Victoriawatervallen. Deze immens hoge watervallen liggen op de grens met Zambia en zijn een heel bijzonder natuurverschijnsel. Andere hoogtepunten tijdens een reis naar Zimbabwe zijn een safari, bezoek aan de hoofdstad Harare, de wildparken en het Karabimeer. Lees hier meer over een vakantie naar Zimbabwe.

Op vakantie naar een verre bestemming?

Klimaat Zimbabwe

Republiek Zimbabwe kent verschillende klimaattypes. Het laaggelegen deel kent een Savanneklimaat, het hoger gelegen deel kent een gematigd chinaklimaat. Over het algemeen valt te zeggen dat Zimbabwe een tropisch klimaat kent. Dit wil zeggen warme periodes en een regenseizoen. Het regenseizoen in Zimbabwe loopt van ongeveer november t/m maart.

Beste reistijd Zimbabwe

De beste reistijd voor een reis naar Zimbabwe ligt aan het doel van je vakantie. Wil je graag veel wilde dieren spotten? Dan is de beste reistijd de maanden juni t/m oktober. Het wild is dan goed te zien en de temperaturen zijn zeer aangenaam. Wil je in een minder drukke periode naar Zimbabwe, dan zijn de beste maanden mei t/m juli. Het weer is dan het aangenaamst, je bent buiten het regenseizoen en ook grotendeels buiten het hoogseizoen. Ideaal voor een ontspannen vakantie naar Zimbabwe!

Safari Zimbabwe

De meeste toeristen die op reis naar Zimbabwe gaan, nemen deel aan een safari. Op zoek naar de Big Five: buffel, leeuw, luipaard, neushoorn en olifant. Een safari in Zimbabwe kan je op meerdere manieren invullen. Je kunt een individuele safari plannen en een groepssafari.

Individuele safari Zimbabwe

Zimbabwe SafariTijdens een individuele safari verken je onder begeleiding van een gids de prachtige natuur. Op zoek naar wilde dieren, op zoek naar onder andere de Big Five. Je hebt dan een persoonlijke gids die je alles vertelt over het prachtige wildpark en de dieren die er leven. Door middel van bijvoorbeeld een jeep rijdt je het natuurpark door op zoek naar bijzondere herinneringen. Een individuele safari door Zimbabwe is beslist een ervaring die je niet snel zult vergeten!

Groepssafari Zimbabwe

Tijdens een reis naar Zimbabwe is het ook mogelijk om een groepssafari te plannen door een wildpark. Je gaat dan met een groep, onder begeleiding van een ervaren gids op safari. Tijdens deze safari ga je met een jeep door het wilde land. Op deze manier ga je samen op zoek naar de Big Five en allerlei andere wilde dieren. Een unieke ervaring tijdens je vakantie naar Zimbabwe!

Tip: Vanuit vele hotels worden safari’s aangeboden. Vraag bij jou hotel of slaapplaats naar de mogelijkheden.

Victoria Watervallen

Vakantie Zimbabwe - Victoria WatervallenDe Victoria Watervallen zijn ongetwijfeld één van je hoogtepunten tijdens je reis door Zimbabwe. De Vicatoria Falls zijn 1708 meter breed, hiermee zijn het de breedste watervallen van Afrika. De watervallen zijn ruim 100 meter hoog. De Victoriawatervallen vind je in Zambezi, een plaatsje op de grens van Zimbabwe en Zambia. De Engelsman David Livingstone heeft de wereldberoemde watervallen ontdekt en genoemd naar zijn toenmalige koningin.

Tip: Ben je niet bang aangelegd? Ga dan raften of kanoën over de Victoria watervallen!

photo by: JoachimHuber