(advertentie)

Top 3 Hoi An Vietnam

Hoi An Vietnam

Hoi An, een kleurrijk en sfeervol dorp in centraal Vietnam. Letterlijk een tussenstop in je Vietnam rondreis want het ligt in het midden van het langgerekte land. Reizigers kunnen de weg naar Hoi An goed vinden, waardoor je in het dorp een mengelmoes van toeristen en lokalen treft. Het is een klein dorp, lopend of fietsend verkennen kan goed en dankzij het autovrije centrum slenter je veilig en op je gemak door de nauwe straatjes.’s Avonds wordt het dorp verlicht door honderden gekleurde lampionnen. Hoi An is een plek waar reizigers vaak wat extra nachten inplannen, als rustpunt in een actieve rondreis en omdat er in Hoi An en omgeving volop mogelijkheden zijn voor dagtours. Wij geven je graag een top 3.

Op vakantie naar een verre bestemming?

Fietsen naar de kust

Vakantie in VietnamIn Hoi An huur je gemakkelijk en voordelig een fiets. Een tip: check bij het huren van de fiets of je bel het doet. Vietnamezen maken er een spel van om zichzelf bij elk kruispunt en iedere bocht aan te kondigen door middel van letterlijke toeters en bellen. Hartstikke leuk om deze lokale traditie ook als reiziger voort te zetten. Ook geen overbodige luxe: een hoed/petje. De zon schijnt vaak in Hoi An en kan overdag erg fel zijn. Al trappend fiets je langs winkels en restaurants in het centrum en snel wissel je de stad in voor het platteland. Om je heen rijstvelden en plantages met daarin wuivende palmen. Groener dan groen, zo ver je kan kijken. De wegen zijn goed geasfalteerd. Na een uurtje fietsen bereik je het strand van Hoi An. Dit is een breed strand met poederwit zand, palmen en strandbedden. Een rustige zee nodigt uit tot een verfrissende duik en ook vind je hier eettentjes die lokale en westerse lunches aanbieden. Goed gevuld fiets je weer terug naar het centrum van Hoi An. Het voelt als thuiskomen na een dag aan de kust.

Cultuur snuiven in het centrum

Het centrum van Vietnam biedt volop culturele highlights. Wat denk je van de bekende Japanse brug, een werkplaats waar kleurrijke lampionnen gemaakt worden of een traditionele dans- en muziekvoorstelling? Ook stellen sommige bewoners hun huis open voor reizigers en vind je meerdere tempels in het centrum. In Hoi An koop je een strippenkaart: voor een klein bedrag kan je 5 bezienswaardigheden uitkiezen om zo de stad te leren kennen. Als je afwisselende highlights uitkiest, is onze ervaring zeker dat je een goed beeld krijgt van de rijke cultuur van Hoi An.

Koken aan het water

Duik jij graag de Vietnamese keuken in? Hoi An staat bekend om het volgen van geur- en kleurrijke kookcursussen. De dag begint vroeg met een bezoek aan de lokale markt. Samen met de kok wandel je langs verse ingrediënten voor de later te bereiden lunch. In een kruidentuin krijg je uitleg over vaak gebruikte kruiden en mag je natuurlijk proeven. Dan is het tijd voor het echte werk: handen uit de mouwen en koken maar. Op het menu staan typisch Vietnamese gerechten. Je gaat aan de slag met loempiabladen, specerijen en noedels. In Vietnam eet men met stokjes en, je raadt het misschien al, ook bij het koken worden de stokjes gebruikt. Geen zorgen: voor degene die nog niet volleerd stokjesgebruiker zijn ligt het westerse servies klaar. Doe goed je best want wat je klaarmaakt is je eigen lunch. Hier geniet je van in de tuin van de kookschool, gelegen aan de rivier. Eet smakelijk!

Deze Hoi An top 3 is samengesteld door de reisspecialisten van Vietnam online, onderdeel van Riksja Travel. Vietnam online biedt individuele rondreizen. Met behulp van bouwstenen in bijvoorbeeld Hanoi, Sapa en Hoi An stel je jouw ideale reis samen. Je slaapt kleinschalig en in de sfeer van het land. Bijzondere excursies zijn geregeld en tijdens de reis is er genoeg ruimte om zelf op pad te gaan. De reisspecialisten zijn zelf in Vietnam geweest en helpen je graag bij het bouwen van jouw Vietnam reis.

photo by: Arianos