(advertentie)

Halong Bay in Vietnam

Halong Bay in Vietnam

Halong Bay is een prachtige baai in Vietnam. In de baai liggen bijna 2000 ‘eilandjes’, dit zijn groene, kalkstenen bergen die de azuurblauwe zee uitrijzen. Samen met de honderden vissers bootjes die in de baai ronddrijven geeft dit een prachtig zicht en dit alles zorgt er voor dat Halong Bay in Vietnam één van de populairste bezienswaardigheden van het land is.

Op vakantie naar een verre bestemming?

Boottrip

Halong Bay kun je het beste per boot bezichtigen. In de haven van Halong Bay kun je een trip boeken in alle soorten en maten. Er zijn trips van meerdere dagen inclusief overnachting op de boot of van één dag. Je kunt helemaal zelf bepalen wat je wilt. Een tip is wel om dit van te voren al te regelen, omdat je in de haven vaak veel meer geld kwijt bent. De invullingen van de trips zijn ook erg verschillend, je kan kanoën, kajakken, zwemmen, grotten bezoeken enzovoort.

Halong Bay in Vietnam

Halong Bay in VietnamEen aantal eilandjes heeft een naam gekregen, deze namen zijn gebaseerd op de vreemde vormen die de kalkstenen bergen hebben: Voi (olifant), Ga Choi (vechtende haan) en Mai Nha (dak). Door het zachte kalksteen van de bergen zijn er veel grotten en spelonken ontstaan. Veel van deze grotten zijn ook te bezoeken. Zo ook de Hang Đầu Gổ (houtenstokkengrot), dit is de grootste grot en bevat drie kamers met grote stalactieten en stalagmieten. 

De legende

De naam van Halong Bay is afkomstig van een legende. Volgens de legende kwam er een draken familie uit de hemel naar aarde om de mensen te beschermen tegen de vijanden uit het noorden. Doordat zij wild met hun staarten zwaaiden, zijn de rotsen doormidden gebroken en overal terecht gekomen. Hierdoor zijn de vreemde eilandjes ontstaan. De vietnamese naam voor Halong Bay is ‘Vinh Ha Long’, wat ‘Baai van de dalende Chinese draak’ betekent.

Drijvende vissersdorpjes

In Halong Bay vind je kleine drijvende vissersdorpjes, in het ondiepe water vangen zij meer dan 200 soorten vis en 450 soorten weekdieren. Dit is ook waar zij van leven, de meeste inwoners komen zelden tot nooit aan het vaste land.

Er is dus genoeg te zien en te doen in Halong Bay. Sinds 1994 staat de baai op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en het wordt ook vaak één van de zeven natuurlijke wereldwonderen genoemd.