(advertentie)

Vakantie naar The Big Apple

New, York

New York City is de stad die Amerika vertegenwoordigd. Zoals het bekende gezegde luidt: ‘The city that never sleeps’. En daar is geen woord van gelogen, in New York is altijd wat te doen. Of je nu om tien uur in de ochtend of om drie uur in de nacht door de straten van New York loopt, er zijn altijd mensen te bekennen. Word jij ‘s nachts wakker en bedenk je dat je ontzettend zin hebt in een colaatje of zak chips? Geen probleem, dan loop je gewoon naar één van de vele vierentwintiguurs winkeltjes en haal je een blikje cola. New York is een ware metropool met veel highlights die je natuurlijk kent van de televisie. Het is een stad met veel contrasten. In New York komen alle nationaliteiten en culturen tezamen. Hipsters, gangsters, alto’s, boeren, nerds, it-girls, in New York is niks te gek en leeft iedereen over het algemeen in harmonie met elkaar.

Je favoriete stad bezoeken?

Op vakantie naar een verre bestemming?

Kies je droomvakantie naar Amerika!

Natuurlijk is het ook de stad waar criminaliteit geen uitzondering is en waar de werkdruk erg hoog ligt. Dat laatste is vooral te merken op het welbekende Wallstreet. Het werkende leven staat bekend om het ‘ellebogenwerk’. Het is een individuele stad waar ieder zijn eigen grote droom na moet leven. Ideeën worden zonder pardon van elkaar afgepakt en iedereen vecht voor zijn plek. Het klinkt cliché, maar het is wel de werkelijkheid. Natuurlijk is dit niet overal zo en zijn er genoeg plekken met leuke collega’s en een minder hoge werkdruk. Het is waar je zelf voor kiest. New York is bovenal een prachtstad met vele gezichten. Een stad die je met je eigen ogen moet zien. Natuurlijk ken je de belangrijkste trekpleisters van de televisie en series als Friends, maar op thuis op je bank beleef je niet de vrije ambiance die in New York hangt. Alleen dat al is reden genoeg om op vakantie naar The Big Apple te gaan!

Cultuur in New York

Broadway New YorkSommige mensen beweren dat New York geen cultuur heeft, omdat het bestaat uit zoveel verschillende nationaliteiten en culturen. In de stad wonen niet alleen maar Amerikanen. Er wonen Italianen, Fransen, Spanjaarden, Turken, Chinezen, Duitsers en ga zo maar door. Toch heeft New York ook wel een eigen cultuur. New York ademt namelijk muziek, theater en musicals. Broadway is dan ook een absolute must om te bezoeken. Verder zijn de jazzclubs alom bekend en zijn er opera voorstellingen in overvloed. De echte New Yorker loopt naar zijn werk en stopt ondertussen bij een aantal koffie en eettentjes. Hij bestelt een koffie en een broodje of croissant, koopt een krantje en loopt vervolgens al etend verder naar zijn werk. Wil jij je graag echt een keer onderdompelen in de Amerikaanse cultuur en je een echte New Yorker voelen? Dan moet je er voor een tijdje gaan wonen. Zo kun je bijvoorbeeld via www.stagehuis.nl een hele gave stage regelen in New York. Wie weet word jij ook fan van de Yankees en vind je de drukte heerlijk!

Op vakantie naar The Big Apple

Als je op vakantie naar The Big Apple gaat, moet je natuurlijk wel de bekendste trekpleisters hebben gezien. Je kunt niet thuis komen zonder dat je het Vrijheidsbeeld hebt gezien. Of wat dacht je van het Empire State Building, SoHo, Manhattan, Brooklyn, Times Square, Broadway, Central Park en Fifth Avenue. Toch zijn er ook genoeg plekjes in New York waar je niet zo snel aan denkt, maar die minstens zo mooi zijn. Zo kun je een heerlijk dagje naar het strand gaan. Je zou het niet denken als je door de stad loopt en omringd bent door hoge kantoorgebouwen en wolkenkrabbers. Is het mooi weer? Pak dan je handdoekje en ga naar één van de strandjes die de stad rijk is.

  • Fifth Avenue New YorkConey Island
  • Brighton Beach
  • Manhattan Beach
  • Rockaway Beach
  • Orchard beacht

Gek op kunst en houd je van het buitenleven? Ga dan naar Metropolitan Museaum of Art. Op het dak heb jij een adembenemend uitzicht over Manhattan en je begeeft je in een wereld van tuinen, barretjes en restaurants. Neem ook een kijkje op de leuke en gezellig marktjes die in New York te vinden zijn. Fifth Avenue is leuk, maar ook heel duur. Op de marktjes vind je veelal handgemaakte spullen die een stuk goedkoper zijn. Een erg gezellige markt is Hester Street Fair. Een absolute aanrader waar je heerlijke hapjes en bijzondere spullen vindt. Wat ook erg leuk is en tevens een beetje Nederlands, is om New York op de fiets te verkennen!