(advertentie)

Kauna’oa Bay Hawaii

Hawai strand

Een van de mooiste stranden ter wereld (volgens National Geographic) vind je in Hawaii. Dit is Kauna’oa Bay, dit strand ligt op het grootste eiland van Hawaii, dat ook Hawaii heet (maar om verwarring te voorkomen wordt het vaak Big Island genoemd). Het strand wordt vaak omschreven als perfect en als je één blik werpt op het strand, dan snap je waarom: een prachtig wit strand, met grote palmbomen en een azuur blauwe zee. Op Big Island zijn witte stranden zeldzaam en Kauna’oa Bay is dus een van de weinige witte stranden. Daarnaast is het ook het best onderhouden strand van het hele eiland.

Heerlijk op vakantie naar de zon!

Op vakantie naar een verre bestemming?

Kies je droomvakantie naar Amerika!

Snorkelen in Kauna’oa Bay

Het strand strekt zich uit over 800 meter en het heeft twee schitterende koraalriffen met over het algemeen kalm en rustig water. Naast het prachtige koraal kun je hier ook zeeschildpadden, koraalvlinders en andere tropische vissen bewonderen! Een geweldige plek dus om te snorkelen. Let er wel op dat wanneer er meer golven zijn, dit is voornamelijk in de winter, de sterke stroming in het water en de beukende golven het gevaarlijk maken om het water in te gaan. Er wordt dan aangeraden om dus niet de zee in te gaan.

Toegang tot Kauna’oa Bay

Kauna'oa Bay HawaïDirect aan Kauna’oa Bay ligt het Mauna Beach Hotel, hierdoor staat het strand ook wel bekend als Mauna Kea Beach. Kauna’oa Bay is een openbaar strand, maar je moet door het Mauna Beach Hotel om het strand te bereiken. Je kunt dan wel een gratis toegangspas en kaart afhalen bij de ingang van het hotel. Een ander voordeel van het hotel zo dicht bij het strand is dat het een prachtig restaurant heeft waar je erg goed kunt lunchen en dineren tijdens je dag op het strand. Daarnaast serveren ze ook heerlijke cocktails. Ook verhuurd het hotel snorkelspullen en kleine surfplanken voor kinderen.

Tip: Zorg dat je voor 09.00 uur bij het strand bent, er zijn maar weinig parkeerplaatsen (40 in totaal) en deze zijn al snel vol.

Kauna’oa Bay in de avond

Tot slot is het ook een tip om tot na zonsondergang op het strand te blijven. Het hotel aan Kauna’oa Bay zet dan lampen aan die over het water schijnen. Deze lichten trekken plankton aan, die op hun beurt weer hongerige mantaroggen aantrekken. Er is zelfs een uitkijkpunt genaamd ‘Manta Ray Point’. Hier kan je over het water kijken en heb je een goed zicht op deze interessante avondbezoekers.