(advertentie)

Citytrip San Francisco

Citytrip San Francisco

Tijdens een citytrip in San Francisco hoef je je geen moment te vervelen. San Francisco is gebouwd op 43 steile heuvels in de San Francisco Bay en wordt daarom ook wel de City by the Bay genoemd. De stad telt ongeveer 805.000 inwoners. San Francisco is de vierde stad van Californië, na Los Angeles, San Diego en San Jose. Jaarlijks komen er veel toeristen naar deze stad. San Francisco is een multiculturele stad waar de bevolking erg vriendelijk en gastvrij is. De inwoners van San Francisco hebben altijd al een open houding gehad richting homoseksuelen.

Je favoriete stad bezoeken?

Op vakantie naar een verre bestemming?

Kies je droomvakantie naar Amerika!

De stad stond vroeger bekend om de hippies, de vredetekens en de rockmuziek. Nog steeds eigenlijk, al heeft San Francisco zich door de jaren heen wel steeds meer als het centrum voor innovatie en technologie geprofileerd. Ondanks dat de stad steeds zakelijker wordt, blijft San Francisco toch de meest liberale plaats van Amerika. Tijdens je citytrip naar San Francisco kom je veel verschillende culturen tegen. Zo kom je hier veel chinezen tegen, maar ook Afro-Amerikanen, Italianen, Vietnamezen, Mexicanen, Russen, Cambodjanen en Japanners.

Bezienswaardigheden citytrip San Francisco

Een van de redenen waarom je op citytrip naar San Francisco moet, is het fantastische cultuurleven. De stad heeft kwalitatief hoogwaardige bezienswaardigheden. Een aantal hiervan zijn:

  • De Golden Gate Bridge. Dit is een grote hangbrug over de zeestraat Golden Gate. Golden gate bridge, citytrip San FranciscoDe brug verbindt het Schiereiland van San Francisco met Marin county. Dit is een van de meest herkenbare symbolen van Californië en San Francisco.
  • Het Exploratorium. Het Exploratorium is een wetenschapsmuseum, gevestigd in de tentoonstellingshal van het Palace of Fine Arts. Dit is een modern museum waar je alles mag testen. Hierdoor is dit museum ook geliefd bij jongeren.
  • Chinatown. In San Francisco vind je de op een na grootste Chinatown van Noord-Amerika. Dit stadsgedeelte is te herkennen aan de Chinese toegangspoort. In deze Chinese wijk vind je veel Chinese vlaggen, straatverlichting en gebouwen met pagodedaken. Tijdens je citytrip naar San Francisco moet je hier ook zeker even een kijkje nemen.
  • Fisherman’s Wharf. Fisherman’s Warf is tegenwoordig een goed bezocht amusement- en winkelgebied waar je heerlijke vis kunt eten en trendy cafés kunt bezoeken. Op de Fisherman’s Wharf kun je veel doen, zoals een ritje maken in de kabeltram, heerlijke chocolade proeven van Ghirardelli en carnaval vieren aan Pier 39! Ook heb je vanaf de Fisherman’s Wharf een prachtig uitzicht op de Golden Gate Bridge.
  • Alcatraz Island. Alcatraz is een eiland in de haven van San Francisco. Op dit eiland is een oude gevangenis te vinden. Het wordt niet meer gebruikt, maar zelfs nu zien veel mensen dit eiland nog als een plek van kille afzondering. Je mag vrij op het eiland rondlopen, maar het is aan te raden je door gids te laten rondleiden. In de gevangenis hebben veel beruchte criminelen vastgezeten, zoals maffiabaas Al Capone. Ook is dit eiland gebruikt in verscheidene films.

Het weer in San Francisco

San Francisco ligt aan het water, waardoor er sprake is van een gematigd zeeklimaat. Daardoor zijn de zomers in San Francisco vrij koel en de winters vrij zacht. Het zeewater is erg koud. Vaak niet warmer dan 15 graden. Dit wordt veroorzaakt door de aanvoer van het water door de Californische Golfstroom. Zwemmen in het zeewater tijdens je citytrip naar San Francisco is dus geen aanrader. De temperatuur loopt in de zomer geleidelijk op. September is de warmste maand en dat is erg bijzonder voor een zeeklimaat. Meestal zijn juli en augustus de warmste maanden. In de zomer valt er weinig regen en laat de zon zich veel zien. In de lente en in de herfst is er veel kans op mist. De winter kenmerkt zich door veel bewolking. De aangename temperaturen maken een citytrip naar San Francisco extra aantrekkelijk. In september is het er 22 graden. Heerlijk weer om er op uit te trekken.

Vervoer tijdens citytrip San Francisco

Tijdens je citytrip naar San Francisco kun je gebruik maken van verschillende vervoersmiddelen. San Francisco is gemakkelijk te bereiken met het vliegtuig. Het dichtstbijzijnde vliegveld ligt op ongeveer twintig kilometer van de stad. Een ander nabij gelegen vliegveld is Oakland International Airport. Een vlucht van Nederland naar San Francisco duurt ongeveer 9 uur. Vanaf het vliegveld kom je gemakkelijk in de stad via het ondergrondse netwerk BART. Met de trein is San Francisco een stuk moeilijker te bereiken. De trein rijdt de stad niet in. Via het lokale treinnetwerk Caltrain kun je eventueel wel op het schiereiland van San Francisco komen. Je kunt ook gebruik maken van de bussen van Green Tortoise. Green Tortoise-bussen verbinden de stad met Seattle, Los Angeles en Yosemite National Parc.

San Francisco zelf kun je het beste al wandelend of per fiets verkennen. Dit is goed mogelijk aangezien de stad veel lijkt op de steden in Europa. In de stad vind je veel fietspaden. Ook kun je prima met het openbaar vervoer reizen, zoals met de bus of met de metro. Dit is goed betaalbaar. Kaartjes kosten vaak maar één euro per rit. Een auto huren of een taxi nemen is niet aan te raden. Parkeren in San Francisco is een drama en taxi’s zijn erg duur. Als laatste kun je ook nog kiezen voor de kabeltrams. Hiermee reis je gemakkelijk door de stad voor een relatief lage prijs. Een Munipas voor één dag kost zes dollar, voor drie dagen tien dollar en voor zeven dagen vijftien dollar.

Eten tijdens citytrip

Californische zeekrab, citytrip San FranciscoDoordat Californië een zeeklimaat heeft, is de grond erg vruchtbaar. Gedurende je citytrip naar San Francisco kun je dan ook heerlijk eten, tegen een goede prijs. Er zijn wel meer dan 500 eetgelegenheden. En omdat er veel verschillende culturen in de stad te vinden zijn, is de keuken ook erg gevarieerd. In de stad vind je onder andere veel Chinese restaurants. De Californische zeekrab is een erg populair gerecht en ook het zuurdesembrood is een echte lokale specialiteit. Bovendien zijn de wijn en het bier van hoge kwaliteit. Californië heeft namelijk wel meer dan 500 wijnboerderijen! Anchor is een populair biermerk.

 

photo by: NeilConway, NicolasRaymond