(advertentie)

Waterparken en Desert Safari – Dubai

Uitzicht Dubai

Een vakantie naar Dubai is een echte aanrader voor iedereen die wil proeven van de luxe en recreatiemogelijkheden die Dubai te bieden heeft. Dubai is veruit de bekendste van de Zeven Verenigde Arabische Emiraten, hier komen dan ook de meeste toeristen op af. De andere Emiraten zijn Abu Dhabi, Ajman, Sharjah, Umm Al Qaywayn, Fujeirah en Ras al-Khaimah. Naast de vele indrukwekkende gebouwen die Dubai rijk is, heeft het emiraat ook veel te bieden aan avontuur en ontspanning.

Heerlijk op vakantie naar de zon!

Je favoriete stad bezoeken?

Waterparken in Dubai

In Dubai liggen twee fantastische waterparken, die het hele gezin een geweldig dagje uit bieden. Het eerste park is het ‘Wild Wadi Water Park’. Wild Wadi ligt naast het bekende Burj Al Arab Hotel. Het park is gebaseerd op de verhalen van Sinbad de Zeeman. Het tweede waterpark heet het ‘Aquaventure Waterpark’ en is gelegen op Palm Jumeirah, bij het Atlantis Hotel.

Wild Wadi bevat onder andere wildwaterbanen en 24 glijbanen, sommigen daarvan zijn zelfs meer dan 30 meter hoog! Om de veiligheid van uw kinderen in Wild Wadi hoeft u zich geen zorgen te maken, er lopen iedere dag tientallen medewerkers rond die een oogje in het zeil houden.

In Aquaventure Waterpark is er zelfs de mogelijkheid om met dolfijnen te zwemmen! Dit gedeelte van het Aquaventure Waterpark heet Dolphin Bay en is alleen toegankelijk met een ticket. Ook kun je in Aquaventure Waterpark roggen voeren. Je krijgt van de medewerkers garnalen die de roggen vervolgens zo uit je hand eten, een echte aanrader. In beide parken zijn er ook rustigere gedeeltes aanwezig. Wild Wadi Water Park en Aquaventure Waterpark zorgen beiden gegarandeerd voor een hele dag zwemplezier!

Desert Safari in Dubai

Desert Safari, Dubai, United Arab EmiratesIn Dubai zijn niet veel stukjes onbebouwde natuur over, maar na een uur rijden vanaf Dubai vindt je nog een stuk woestijn. Hier worden Desert Safari’s georganiseerd, waarbij je met 4×4 SUV’s door de woestijn scheurt. Het is een heftige rit, dus de Desert Safari is niet geschikt voor kinderen, zwangere vrouwen of mensen met lichamelijk klachten. Het ene moment drift je over de kam van de heuvels, het volgende moment laat de chauffeur de auto naar beneden duiken. Voor degenen die van een beetje spanning houden is de Desert Safari een echte aanrader!

Er zijn meerdere tochten per dag, maar je kunt de Desert Safari het beste ’s avonds plannen. Dit omdat je dan de mogelijkheid hebt om tijdens een pauze van de ondergaande zon te genieten. Ook wordt er na zonsondergang meestal feest gevierd, waarbij je de traditionele waterpijp, de Sisha, kunt proberen en een henneptatoeage kunt laten zetten. Ook is er vaak nog een barbecue terwijl er ondertussen gedanst wordt door buikdanseressen.

Naast de Wild Wadi, Aquaventure Waterpark en de Desert Safari zijn andere indrukwekkende plaatsen in Dubai, zoals de Burj Khalifa en de Palmeilanden ook zeker de moeite van het bezoeken waard.

photo by: Rob YoungCrazyDiamond