(advertentie)

Ontdek Al Ain – Abu Dhabi

Al Ain, Abu Dhabi, UAE

Abu Dhabi is een van de Zeven Verenigde Arabische Emiraten, gelegen aan de Perzische Golf, naast Saudi-Arabië. Abu Dhabi is het grootste emiraat. Hier ligt tevens de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten, ook Abu Dhabi genoemd. Het emiraat heeft 1.975.000 inwoners, hiermee komt het na Dubai wat aantal inwoners betreft. Naast de hoofdstad Abu Dhabi heeft het emiraat nog een grote stad: Al Ain. Deze stad heeft toeristen veel te bieden.

Heerlijk op vakantie naar de zon!

Je favoriete stad bezoeken?

Al Ain Zoo

Al Ain Zoo, Abu DhabiAl Ain Zoo is een prachtige dierentuin, waar dieren in ruime verblijfplaatsen rondlopen in hun natuurlijke omgeving. De dierentuin heeft zo’n 200 diersoorten en huisvest in totaal 3700 dieren. Het is de grootste dierentuin van de Verenigde Arabische Emiraten. Daarnaast is het park bekend over heel de wereld door haar fokprogramma voor bedreigde diersoorten. Dit maakt Al Ain Zoo naast een attractie ook een reservaat.

Al Ain Zoo heeft speciale afdelingen voor dieren, zoals de Cat House, Bird House en de Reptile House. In de Cat House kunt u de bijzondere witte leeuw bewonderen, een bijna uitgestorven diersoort. Ook biedt Al Ain Zoo de mogelijkheid tot het voeren van de giraffen, een echte aanrader! Daarnaast heeft het park ook een roofvogelshow, een papegaaienshow en verschillende tentoonstellingen.

Voor kinderen is er ook van alles te beleven in de Zoo. In de Children’s Zoo kunnen kinderen vogels voeren, kameel rijden en verschillende dieren aaien. Vanwege de warmte is de beste tijd om het park te bezoeken van november tot februari.

Al Ain Oasis

Al Ain Oasis, Abu Dhabi, United Arab EmiratesDe Al Ain Oasis is een serene, groene oasis midden in de woestijn. De oase is bekend om het ondergrondse irrigatiesysteem. Dit systeem is al duizenden jaren oud en wordt in veel Arabische landen toegepast. De Oasis is een waar paradijs. Langs de prachtige riviertjes groeien palmbomen die schaduw bieden op een warme dag. Er zijn verschillende wandelpaden aangelegd die je langs zonnige, beboste gebieden en frisse, groene grasvelden leiden. Wanneer je wilt ontspannen en genieten van de prachtige natuur is de Al Ain Oasis zeker een bezoekje waard!

photo by: Michael Coghlan, shankar s., pelican