(advertentie)

Ferrari World en Yas Waterworld – Abu Dhabi

Skyline Abu Dhabi

Abu Dhabi is een van de Zeven Verenigde Arabische Emiraten, gelegen aan de Perzische Golf, naast Saudi-Arabië. Abu Dhabi is het grootste emiraat. Hier ligt tevens de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten, ook Abu Dhabi genoemd. Het emiraat heeft 1.975.000 inwoners, hiermee komt het na Dubai wat aantal inwoners betreft. Naast de hoofdstad Abu Dhabi heeft het emiraat nog een grote stad: Al Ain. Net zoals Dubai heeft Abu Dhabi ook een groot aantal bezienswaardigheden, die enorme rijkdom en luxe uitstralen.

Heerlijk op vakantie naar de zon!

Je favoriete stad bezoeken?

Ferrari World

Ferrari World Abu DhabiVoor de autoliefhebbers is het een waar paradijs: Ferrari World. Dit themapark werd geopend in november 2010. Het is gelegen op het Yas Island, naast het Formule 1 Circuit. Dit Yas Marina Circuit is het duurste circuit ooit gebouwd, het kostte zo’n 1 miljard dollar!

Ferrari World draait om hoge snelheden en natuurlijk Ferrari’s. Dit is terug te zien bij de Formula Rossa, de snelste achtbaan ter wereld. Deze achtbaan is maar liefst 52 meter hoog en haalt een snelheid van 240 kilometer per uur!  Daarnaast kun je in de simulator Scuderia Challenge racen als nooit tevoren!

Ook voor kleinere kinderen is er veel te beleven. Zo is er een skelterbaan, Junior Pilotas, met kleine trap-Ferrari’s, waar kinderen onderlinge wedstrijdjes kunnen houden. Naast avontuur biedt het park ook de gelegenheid tot ontspanning. Zo kun je bijvoorbeeld genieten van Italiaanse maaltijden of winkelen in een van de vele winkeltjes die Ferrari World rijk is.

Yas Waterworld

Yas Waterworld Abu DhabiVlak naast Ferrari World ligt het waterpark Yas Waterworld. Dit waterpark is maar liefst 15 hectare groot en heeft 45 attracties! Yas Waterworld is, net als het Wild Wadi Waterpark, gebaseerd op een Arabisch verhaal. Door het Yas Waterworld heen volg je het jonge meisje Dana, dat op zoek is naar een legendarische parel. Je kunt ook zelf op zoek gaan naar parels in de spectaculaire attractie Pearlmasters Treasure Hunt!

Naast de Pearlmasters Treasure Hunt heeft het park nog andere adembenemende attracties, zoals de glijbanen Falcon’s Falaj en de achtbaan Bandit Bomber. Ook voor kleinere kinderen is Yas Waterworld geschikt, er zijn kleine zwembadjes met miniglijbanen, zoals Yehal en Tot’s Playground. Kortom, Yas Waterworld biedt plezier voor jong en oud!

photo by: Shenli Leong, Aziz J. Hayat, Sarah_Ackerman