(advertentie)

De Palmeilanden – Dubai

Palmeiland Dubai Jumeirah

Een vakantie naar Dubai is een echte aanrader voor iedereen die wil proeven van de luxe en recreatiemogelijkheden die Dubai te bieden heeft. Dubai is veruit de bekendste van de Zeven Verenigde Arabische Emiraten, hier komen dan ook de meeste toeristen op af. De andere Emiraten zijn Abu Dhabi, Ajman, Sharjah, Umm Al Qaywayn, Fujeirah en Ras al-Khaimah. Dat kosten noch moeite worden gespaard voor de bijzondere bouwwerken in Dubai is goed te zien bij de Palmeilanden Jumeirah en Jebel Ali.

Heerlijk op vakantie naar de zon!

Je favoriete stad bezoeken?

Palmeiland Palm Jumeirah

Omdat er in Dubai een groot tekort aan stranden was en om het toerisme te laten groeien, zette de emir van Dubai, Mohammed Bin Rasjid Al Maktoem, het Palmeilanden project op. Het kleinste, eerst gebouwde en tevens ook het bekendste eiland van Dubai is Palm Jumeirah. Onder Palm Jumeirah, in het zuiden van Dubai, ligt Palm Jebel Ali.

Palm Jumeirah heeft een oppervlakte van 25 m2 en een 72 kilometer lange kustlijn. Dit is mogelijk door de unieke vorm van Palm Jumeirah, het eiland heeft namelijk 16 armen, die de ‘bladeren’ van een palmboom vormen. Op deze manier staan alle villa’s en andere bouwwerken vlakbij de kust. Palm Jumeirah is omgeven door een ronde kring, een golfbreker.

Hotel Atlantis The Palm DubaiOp het puntje van Palm Jumeirah ligt het luxe hotel Atlantis The Palm met het bijbehorende bekende waterpark Aquaventure. Dit waterpark is ook toegankelijk voor toeristen die niet in het hotel verblijven. Hotel Atlantis The Palm heeft een eigen privéstrand, een eigen aquarium en biedt een prachtig uitzicht op de Perzische Golf. Ook biedt het Atlantis The Palm spabehandelingen aan en heeft het een fitnessruimte met voor wie wil een fitnesscoach. Kortom, Atlantis The Palm heeft voor toeristen alles wat nodig is om een heerlijk ontspannen vakantie te beleven.

Op Palm Jumeirah is een monorail aangelegd, die je in tien minuten van onderaan de stam, bij de Gateway Towers, naar het puntje van de stam, waar Atlantis The Palm ligt, brengt. Tijdens de reis heb je een prachtig uitzicht over Palm Jumeirah doordat de monorail hoog ligt. Er zijn plannen om de monorail aan het metrosysteem van Dubai te koppelen.

Palmeiland Jebel Ali

Jebel Ali is het meest zuidelijk gelegen Palmeiland van Dubai. Jebel Ali is nog niet af, dit komt door financiële problemen die het project belemmerden. Jebel Ali heeft ook de vorm van een palmboom en is groter dan Palm Jumeirah. Er worden villa’s op palen gebouwd in het water, die van bovenaf Arabische letters vormen. Ze vormen samen een gedicht, geschreven door Mohammed Bin Rasjid Al Maktoem, dat zelfs vanuit de ruimte gezien moet kunnen worden!

Op Jebel Ali wordt het Worlds of Discovery park gebouwd. Het Worlds of Discovery bestaat uit vier onderdelen: Het grote aquarium SeaWorld, waterpark Aquatica, avonturenpark Busch Gardens en Discovery Cove, waar je in een tropische kunt zwemmen met dolfijnen, roggen en andere zeedieren!

photo by: Zicarlo van Aalderen