(advertentie)

Burj Khalifa en Dubai Mall – Dubai

Dubai Fountain, Dubai

Een vakantie naar Dubai is een echte aanrader voor iedereen die wil proeven van de luxe en recreatiemogelijkheden die Dubai te bieden heeft. Dubai is veruit de bekendste van de Zeven Verenigde Arabische Emiraten, hier komen dan ook de meeste toeristen op af. De andere Emiraten zijn Abu Dhabi, Ajman, Sharjah, Umm Al Qaywayn, Fujeirah en Ras al-Khaimah. In Dubai is geen prijs en gebouw te hoog, dat is duidelijk te zien aan de volgende indrukwekkende bezienswaardigheden:

Heerlijk op vakantie naar de zon!

Je favoriete stad bezoeken?

Burj Khalifa

Burj Khalifa, Dubai, United Arab EmiratesDe Burj Khalifa is het hoogste gebouw ter wereld en mag zeker niet ontbreken op je lijstje wanneer je Dubai bezoekt. De toren heeft 163 verdiepingen en is 828 meter hoog. In de Burj Khalifa bevindt zich ’s wereld eerste Armani Hotel, met interieur dat natuurlijk door Giorgio Armani zelf ontworpen is. Op de 78e verdieping bevindt zich een zwembad. Daarnaast bevat de Burj Khalifa ’s werelds hoogste nachtclub, op de 143e verdieping. De vorm van de Burj Khalifa is afgeleid van de Hymenocallis, een veel voorkomende woestijnbloem.

De Burj Khalifa biedt een prachtig uitzicht over de omgeving. Je kunt een ticket kopen voor het observatiedek, dat bevindt zich op de 124e verdieping. Op deze manier heb je een schitterend uitzicht op onder andere de Dubai Mall en het oude centrum van Dubai.

Overdag wordt de Burj Khalifa prachtig verlicht door de zon die erop schijnt. Een aanrader is om de toren te bekijken vanaf het water tussen de Dubai Mall en de Souk Al Bahar. Na zonsondergang is de Burj Khalifa prachtig verlicht en kun je de Dubai Fountain bewonderen. De Dubai Fountain is de duurste fontein ter wereld en wordt verlicht door 6600 lampen en 25 kleurenprojectoren. De bouw heeft omgerekend maar liefst 150 miljoen euro gekost! Het water van de Dubai Fountain kan 150 meter hoog spuiten. Er worden iedere avond meerdere Fountain shows vertoond. De Burj Khalifa is een echte must see!

Dubai Mall

Dubai Mall WinkelcentrumVlakbij de Burj Khalifa ligt de Dubai Mall. Voor degenen die van shoppen houden is dit een waar paradijs, Dubai Mall bevat namelijk maar liefst 1200 winkels en is meer dan 500.000 vierkante meter groot! Daarnaast bevat Dubai Mall ook het grootste aquarium ter wereld en een themapark speciaal voor games, SEGArepublic. Verder vind je er nog Dubai Ice Rink, een indoor schaatsbaan, en ’s winters wordt hier het ‘Dubai Shopping Festival’ gehouden.

photo by: Tanya Hart, Colin Capelle